ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

"Hiçbir şeyden sonuç alınamayınca Amed akla geldi"

 

13 Temmuz 2021 17:37

 

HDP'Den Erdoğan'a

 

 

 

              HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretindeki konuşmalarını "Hiçbir şeyden sonuç alınamayınca buzdolabına kaldırılan çözüm süreci akla geldi" ifadeleriyle eleştirdi.

              Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, "Saray iktidarı, kılavuzu ve ortakları ülkeyi çöktürme noktasına getirdi" dedi.

                "Çöktürme planı, başta Kürt halkına ve demokratik siyasete yönelikti" diyen Önlü, "Savaş politikalarının ve çözümsüzlüğün yürütülmesi için Sayın Öcalan üzerinde bir tecrit politikası uygulandı. Bundan da sonuç alınamayınca tecrit politikasını Türkiye halklarının bütün alanlarına bir yönetme politikası olarak uyguladılar" ifadelerini kullandı.

              Önce, "2015'ten sonra demokratik siyaset alanında devletin ve iktidarın bütün güç aygıtları devreye sokuldu. Siyasi soykırımlar, kayyımlar, tasfiye planları, etkisiz ve itibarsız kılma, yalnızlaştırma... Bütün her şey devreye sokuldu. Sonuç alınamayınca sadece bir tetikçiyle değil kendi havuz medyasıyla bütün güçleriyle bir katliam zemini uyguladılar ve İzmir İl Binamızda Deniz Poyraz'ı katlettiler" dedi.

 

Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti

 

                Önlü, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Temmuz'da Diyarbakır'a düzenlediği ziyarete ilişkin de şöyle konuştu:

             "Hiçbir şeyden sonuç alınamayınca ne hikmetse buzdolabına kaldırılan çözüm süreci akla geldi. Düşman hukuku uyguladığı Kürt halkı ve onun merkezi olan Amed, Erdoğan'ın aklına geldi.

            "Erdoğan ayrıca Amed zindanının bir kültür merkezine çevrileceği vaadinde bulundu. Öte yandan Cizre bodrumlarındaki katliamları bir daha önüne çıkmasın diye de bütün kenti ortadan kaldırdı. Bu insanlık suçuyla yüzleş ilmesin diye Sur'u yerle bir etti.

 

 

İttifaklar

"Bu iktidarın temel politikası başta Kürtler olmak üzere Alevilerin, kadınların ve diğer farklı kesimlerin yok sayılmasıdır. O zaman siz bu iktidara karşı muhalefet ediyorsanız bunun söylemini ve araç gereçlerini elinden almak zorundasınız.

 

"Yine Kürt halkı başta olmak üzere 90 yıldır yok sayılan bütün kesimleri yeni bir demokratik iktidar için ikna etmelisiniz. Umut olmalısınız, inandırıcı olmalısınız.

 

"Saray bloku karşısındaki blok hâlâ inandırıcı değil. Bunun politikalarını deşifre edip elinden almış değildir. Son dönemde kendi çeteleri tarafından itiraf edilen sistemin çürümüşlüğü ortadadır.

 

"Bu çürümüşlükte HDP ve demokrasi güçleri dışında herkesin payı vardır. Bununla yüzleşmeden bir inandırıcılıkları olmayacaktır. Her iki bloku aynılaştırmıyoruz.

 

"Ancak biri artık götürülmesi gerekendir diğeri ise başta Kürt halkı olmak üzere ötekileştirilmiş bütün kesimlere yenilik inşasında bir güven vermek zorundadır."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.