ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Burhan Karaduman Saldırısının Bilinmeyenleri!

 

07 Kasım 2021 01:43
Burhan Karaduman Saldırısının Bilinmeyenleri!

 

 

          Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını gölgede bırakan olayın ardından yaklaşık bir hafta geçti ama şüphe kaslarımızı çalıştırdığımızda hala bilinmeyen bazı sorular akıllarda kalmaya devam ediyor.

Malatya'da Yaşanan Saldırı Olayı, Perde Arkası ve Akılda bıraktığı sorular

 

              Olayı hiçbir şekilde masumlaştırmak ya da saldırının hak edilmiş bir eylem olduğunu kabullenmek zaten akılla örtüşmeyen bir durum.

            Başta da belirttiğimiz gibi bizim için kişilerin ya da eylemlerin hiçbir önemi yok sadece araştırmacı gazetecilik yapmanın gerekliliğini ortaya koyuyor ve olayı en ince ayrıntısına kadar deşmeye, gerçeklere ulaşmaya çalışıyoruz.

Konu ile ilgili iddialarda bulunan ve İstanbul da yaşayan Malatyalı meslektaşımızın iddiaları ve sorularını Kamuoyuna sunuyor takdiri siz değerli okuyucularımıza bırakıyoruz!

 

“ VEE SORUYORUZ

 

 Soru 1: Saldırı eylemini düzenleyen ya da azmettiren her kimse çok mu saf ki Cumhuriyet Bayramı gününü, yerini, saatini ve saldırıya uğrayan Burhan Karaduman’ın ifadelerinde ki gibi karanlık kör noktayı seçiyor?

 

 Soru 2: Burhan Karaduman Gazeteciyse illaki fotoğraf makinesi, kamerası boynunda olur. Olayda darp edildiğinde cihazlarının olmayışı ya da kırılmaması nasıl bir tesadüftür?

 

 Soru 3: Yine Burhan Karaduman’ın ifadelerinde gazeteci arkadaşlarının yardıma koştuğu bilgisinin ardından nasıl bir reflekstir ki olaya ait herhangi bir görüntü ya da resim çekilmemiştir?  

 

Soru 4: Gazeteci her zaman toplum önünde olayları ve eylemleri resmetmek, video almak, röportaj yapmak, ses kaydı almak ya da programı izleyip notlar almak için bulunur Burhan Karaduman’ın uzakta ve karanlık kör noktada ne işi vardı?

 

 Soru 5: Malatya Haber Sitesinin “ Bu Saldırı Devlete de Meydan Okumadır ” başlıklı yazısında maksadını ve haddini aşan başlıkta amaç nedir?

 

Soru 6: Malatya Haber Sitesinde o kadar yazar olmasına rağmen künyesinde herhangi bir görevle kurumla organik ve resmi bir bağı olmayan Güler Hazar’ın ısmarlama yazısına neden gerek duyulmuştur?

 

 Soru 7: Olayı başından beri Turgut Özal Üniversitesi’ne Rektör Aysun Bay Karabulut’un eşi Ercan Karabulut ile ilişkilendiren haberler yayınlanmıştı. Daha düne kadar Basın Müdürü olarak çalıştığı kurumdan neden ve hangi gerekçeyle ayrılmıştır. Bu işten ayrılığın olayla nasıl bir bağı vardır?

 

Soru 8: Rektör Eşi Ercan Karabulut ile sosyal medya üzerinden tartışmaların ekran görüntüleri eski olmasına rağmen neden olayın ertesi günü Malatya Haber Sitesinden karalayarak verilmiştir? Bu olay yaşanmadan öncede savcılığa verilemez miydi?

 

Soru 9: Kendi sitesinde TSO, Üniversite, Birkaç farklı ihaleyi, kişiyi eleştirdiği görülen Burhan Karaduman’ın sadece sevmeyeni ve saldırıyı planladığını iddia ettikleri sadece Ercan Karabulut mudur? Başkaları olma ihtimali ve hakimin kararı öncesi neden göze alınmadan hedefe konulmuştur?

 

Soru 10: Saldırıyı Gazeteciliğe ve Gazetecilik mesleğine yapılan bir eylem gibi gösterip Gazeteciler ve Medya mensuplarını yanına çekip poz vermek ne derece doğrudur?

 

Soru 11: Malatya Medyası Mesleğe saldırıyı kınamak için mi oradadır. Yoksa Burhan Karaduman’a destek için mi oradadır?

 

Soru 12: Malatya Haber adlı sitede yer alan destek kurumları ve sitelerinden isminin kullanılması için izin alınmış mıdır?

 

Soru 13: Olayın faillerinin verdiği ifadelerden oluşan Tutanakların yayımlanmaması ne derece doğrudur?

 

Soru 14: Darp edildiğini iddia eden Burhan Karaduman darp raporu almış mıdır? Yoksa Malatya Haber Sitesinin olayı büyütmesiyle mi yetkililer harekete geçmiştir.?

 

Soru 15: Tutanaklardaki ifadelerde Karaduman’ın iddia ettiği gibi “ Sana ……un Selamını Getirdik” şeklinde bir sözün edilmediği yer alıyor. Bu beyan yalan mıdır?

 

Soru 16: Malatya Haber Sitesi ve Burhan Karaduman ve destekçileri Gazeteciliği sınırsız bir hürriyet alanı mı sanmaktadır?

 

Soru 17: Güler Hazar isimli şahsın Malatya Haber Sitesinde köşesinde aylardır Turgut Özal Üniversitesi ve Rektör Aysun Bay Karabulut’u eleştirmesinin bu olayla bir bağı var mıdır?

 

Bu sorular olayın ilk anından itibaren bize destek ve tebrik için gelen telefonlardan edilen suallerdir. Kamuoyunun ve duyarlı medya sektörünün kafası karışıktır. Olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması istenilmektedir. Nitekim son yıllarda kurumlar, siyasiler ve şahıslar için o kadar yanlış bilgi ve yalan haber yer alıyor ki teyit için sitelerin bile kurulması gerçek bilgiye erişim noktasında önemli bir hal almıştır.”

************

NOT; Diliyor temenni ediyoruz bu sorulara sağlıklı doğru cevaplar verilir ya da bu soruların karşılığını buluruz. İşte o zaman bu işin bir aşk mı yoksa başka bir nedenle mi yapıldığı ya da yapılmak istendiği ya da provokasyon mu olduğunu anlarız anlayabiliriz. Yoksa olay tam bir muamma olarak Malatya tarihinin kara sayfalarında kalacaktır.

İbrahim Göçmen

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.