ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Malatya ADD “ Atatürk'e saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz."

 

11 Şubat 2022 02:22
Malatya ADD “ Atatürk'e saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz.

 

 

Türkiye genelinde başta Samsun olmak üzere son günlerde ATATÜRK ün büstüne yapılan saldırıların çoğalarak artması son olarak ta ilimiz de ki bir okulda ATATÜRK Büstünün sökülerek başka bir yere takılması üzerine Malatya ADD il başkanı Yunus milli oğlu yazılı bir açıklama yaparak bu saldırıları şiddetle ve nefretle kınadı.

           Millioğlu yaptığı yazılı açıklama da “ Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine, Atatürk ilke ve devrimlerine, özellikle Demokrasinin olmazsa olmazı Laikliğe ve Atatürk’ün manevi kişiliğine yönelik saldırıların giderek arttığını üzüntüyle görüyor, kaygıyla izliyoruz.

           Son günlerde SAMSUN’umuzun ONUR ANITI' na yapılan bu son İHANETİ de lanetlerken, bugün ilimizde de benzer bir olayın yaşandığı haberini aldık.

        Kernek Anadolu Lisesi’ndeki Atatürk büstünün gece yarısı yapılan saldırı sonucu büstün zarar gördüğünü öğrenince derhal ilgili okula gittik. Okul müdürü ile yaptığımız görüşmede gerekli incelemelerin Malatya Emniyeti tarafından yapıldığı bizlere bildirildi.

          Her halde dünyanın hiçbir yerinde, kurtarıcısına, öncüsüne değişmez liderine, bağımsızlık savaşının muhteşem kahramanına, medeniyet yolunda en büyük yol göstericisine, böyle bir davranış yapılmamıştır.

        Atatürk bu ülkenin kurucu lideridir, ebedi Başkomutanıdır, emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelemizin ulusal kahramanıdır, önderidir, ortak değerimizdir. Atatürk, Türkiye'dir. Atatürk'e saldırmak Türkiye'ye saldırmaktır. Bu saldırılara sessiz kalmamız mümkün değildir.

            Bu saldırıların bir an önce önlenmesini ve böyle girişimde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Yüce Türk ulusunun var oluşu mücadelesinde ortaya koymuş olduğu kahramanlıklar karşısında saygıyla eğiliyoruz ve hepsini saygıyla anıyoruz.

Atatürk'ün anıtına çirkin saldırıyı yapanların da en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz."

Süreci sonuna kadar izlemeyi görev saydığımızı kamuoyu ile paylaşmaktayız”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.