ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Gezi davası kararına karşı adalet nöbeti devam ediyor

 

06 Mayıs 2022 01:05
Gezi davası kararına karşı adalet nöbeti devam ediyor

 

 

              Gezi davasında alınan tutuklama kararlarının ardından başlayan adalet nöbeti devam ediyor. Türkiye Komünist Partisi bugün bir çağrı yapmış ve Dayanışma Meclisi temsilcileriyle nöbetin 10. gününde saat 17.00'de Ankara Mimarlar Odası Genel Merkezi önünde adalet nöbetine katılacağını duyurmuştu.

             TKP adına Merkez Komite üyesi ve Ankara İl Başkanı Ozan Yılmaz, PMK üyesi Cansu Oba ve Danışma Kurulu üyesi Fatih Yaşlı'nın katıldığı nöbete, Birlik Sendikası adına Nihan Soycan, Dayanışma Meclisi adına ise Oğuz Oyan, Erhan Nalçacı, Turhan İçli, Kadir Sev, Melih Yeşilbağ ve Neval Oğan Balkız katıldı.

Türkiye Komünist Partisi Merkez Komitesi adına dayanışma duygularını ileten Ozan Yılmaz şöyle konuştu: “Bugün burada 10. gününde olan nöbeti üstlenen Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odasındaki dostlarımızı selamlıyorum. Arkadaşlarımız bırakılana kadar bu nöbet sürecek, biz de üzerimize düşen ne ise onu yapacağız.

            Bugün bu nedenle buradayız. Gezi, Türkiye’de milyonlarca yurttaşın bu AKP karanlığına, bu yağma düzenine başkaldırısıydı. Türkiye’nin birçok kentinde milyonlarca emekçi sokağa döküldü. Bu, halkın meşru bir isyanıydı. Bugün verilen bu karar, bu hukuksuz karar hem hukuki olarak hem milyonlarca yurttaşın nezdinde gayrimeşrudur.

             Biz bu kararı kabul etmiyoruz. Mücella Yapıcı ve tutuklanan diğer arkadaşların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar Gezi’yi yargılayamayacaklar. Gezi’deki bu haklı talepler için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

             Biz inanıyoruz ki o gün Türkiye aydınlığa çıksın diye sokağa çıkan milyonlarca emekçi, bu ülkenin emekçilerinin kurtuluşuna da imzasını atacak. Bugünlerin de hesabını mutlaka soracağız, bunun için mücadele ediyoruz.”

 

"Bugün yargılayanlar, yargılanacak duruma gelecektir"

 

              Dayanışma Meclisi adına konuşan sekretarya üyesi Prof. Dr. Oğuz Oyan ise “Bizim adımız zaten Dayanışma Meclisi, dolayısıyla böyle bir Gezi dayanışmasında olmazsak olmazdı. Biz buraya gelmesek de dayanışmamız sürüyordu ama böyle bir etkinlikte yer almak ayrıca önemli, değerli. Hepimiz Gezi’deydik, hepimiz Gezi’nin ruhuyla iç içe olduk.

             Dolayısıyla 11 milyon kişinin katıldığı eylemleri 8 kişi üzerine yıkmak ve buradan Gezi’yi suçlu durumuna getirip mahkûm etmek hiç kimsenin haddi değildir, bu rejimin de haddi değildir. Dolayısıyla bugünler geçecektir. Bugün yargılayanlar yargılanacak duruma gelecektir. Hiç kimsenin halkın bu tarihi direnişini kriminalize etmeye hakkının olmadığını her yerde haykırmalıyız.”

              Dayanışma Meclisi ve Türkiye Komünist Partisine gösterdikleri dayanışma için teşekkür eden TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, adalet nöbetinin devam edeceği konusunda kararlı olduklarını iletti.

             Katılımcılar toplantının sonunda adalet nöbeti için açılan deftere duygularını ve dayanışma mesajlarını aktardılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.