ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

 AKP'li Eroğlu: Dua edin, bol akaryakıt çıksın

 

14 Haziran 2022 04:10
 AKP'li Eroğlu: Dua edin, bol akaryakıt çıksın

Akaryakıt sorununu da ‘dua’ya emanet ettiler |

 

 

              Üst üste gelen akaryakıt zamları vatandaşın belini bükerken AKP'li Veysel Eroğlu tepki çeken açıklamalar yaparak “Dua edin, bol akaryakıt çıksın. Bizden önce insanlar akaryakıt bulamıyordu” dedi.

           Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, AKP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 89. genişletilmiş il danışma meclis toplantısında konuştu. Eroğlu, “Dua edin, bol akaryakıt çıksın” ifadelerini kullandı.

 

'UZAYDAN KUYRUKLARIN ÇEKİLDİĞİNİ' İDDİA ETTİ

 

            Afyon Postası’nın haberine göre, hastane kuyruklarından ve IMF’ ten alınan borçtan bahseden Eroğlu son olarak akaryakıt fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Eroğlu şunları söyledi: “Uzaydan İstanbul’daki akaryakıt kuyruklarının çekildiğini biliyorum. Akaryakıt pahalı ama sebebi biz değiliz. Dua edin, bol akaryakıt çıksın.

               Bu bize dışarıdan geliyor. Az önce Ali Bey söyledi. 3 kat fiyatlar arttı. Doğal gaz aldı başını gitti. Ama Allah’a şükürler olsun geçmişte olduğu gibi akaryakıt kuyruklarının uzaydan fotoğrafı çekilmedi. Ben geçmişte eski Türkiye diyeceğim, kayın pederimle yolda gelirken benzin bitti.

             Bütün istasyonlara girdik benzin yok. İş makinesi var o bölgede ondan rica ettik bir miktar aldık Afyon’a böyle geldik. O dönemde ciddi bir ekonomik kriz vardı ve bu kriz dolayısıyla insanlar akaryakıt bulamıyordu.”

 

AKARYAKITTA VERGİ YÜKÜ YÜZDE 490 ARTTI

 

               Eroğlu’ nun bu sözleri tepki çekerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın da akaryakıt ürünlerine gelen zamlara ilişkin çalışma hazırladı. Akın, akaryakıt ürünlerine gelen her zammın vergi yükünü artırdığına dikkat çekerek, “Son yedi ayda, motorinde 1 lira 26 kuruş olan vergi yükü 7 lira 9 kuruşa çıkarak yüzde 463 oranında arttı.

              Benzinde 1 lira 30 kuruş olan vergi yükü ise 7 lira 67 kuruşa çıkarak yüzde 490 oranında arttı’ ifadelerini kullandı. Akın, ‘Kira artışına sınır koyan, derhal bu vergi artışına sınırlama getirmeli. 30 liraya dayanan akaryakıt fiyatlarında derhal vergi indirimi yapılmalı’ dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.