ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Malatya PSAKD den Aşureye davet

        Malatya PSAKD Şube başkanı Latife Ulutaş yazılı bir açıklama ile Malatya halkını aşureye davet etti. 

12 Ağustos 2022 16:52
Malatya PSAKD den Aşureye davet

 

 

            Malatya PSAKD Şube başkanı Latife Ulutaş yazılı bir açıklama ile Malatya halkını aşureye davet etti.

           Yapılan açıklama da Aşuremiz halktır, çoğulculuktur, çok renkliliktir. Yol bir sürek bin bir gibi yol kardeşliğidir.

               Varlıklı, varlıksız, unvanlı unvansız, kadın erkek herkes birdir. Aşure içindeki farklı yemişlerin çeşitliliğinde elde ettiği tadı, toplumsal çeşitliliğimizde tatlandıracaktır.

           Gelin canlar, cem evlerinde kurulan ve inanç ateşiyle pişen, sevgiyle karışan aşure kazanlarının başında barış ve umut için bir olalım.

             Aşure pişirenlerin, dağıtanların, paylaşanların ve yiyenlerin niyetlerinde barış umudu vardır. Aşk ve sevgi vardır. Bir aşure kazanındaki yemişler gibi, renkleri yaşatarak, insanların da bu ülkede farklı ama bir arada eşit haklarlar, eşit koşularda bu ülkenin kazanın da kardeşçe yaşaması var.

           Bu niyetle; Kerbela’da yitirdiğimiz Hüseyin ve yoldaşları için, Kerbela laşan tüm coğrafyalarda yitirdiğimiz canlar için, zalimlerin zulmüne karşı, mazlumun, adaletin, barışın, sevginin ve insan haklarının yanında olanları için, tuttuğun yas ve orucunuz, aydınlık bir gelecek için yaptığınız muhabbetler, paylaştığınızı hak lokmaları kabul ve makbul olsun.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.