ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Soylu' ya Mersin saldırısı tepkisi:  Bile bile yalan söylediniz

            CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki gösterdi. 

30 Eylul 2022 15:01
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Soylu' ya Mersin saldırısı tepkisi:   Bile bile yalan söylediniz

 

 

            CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki gösterdi.

           CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Mersin'deki saldırı ile partisini ilişkilendiren AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki gösterdi.

             Kılıçdaroğlu, "İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz." dedi.

 

“UTANMIYOR MUSUNUZ?”

 

              Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle; "İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz.

            Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz?”

 

NE OLMUŞTU?

 

            Mersin'in Mezitli ilçesinde 26 Eylül'de saat 22.42 civarında, polisevine yönelik bir saldırı gerçekleşmiş, saldırıda 1 polis yaşamını yitirmiş, 1'i polis 2 kişi ise yaralanmıştı

            . İçişleri Bakanlığı, saldırıyı gerçekleştiren 2 kadının polislerin açtığı ateşin ardından sırt çantalarındaki bombaları patlattığını açıklamıştı. Bakanlığın açıklamasında, saldırganların PKK'li olduğu ve bunlardan birinin "Zozan Tolan" kod adlı Dilşah Ercan olduğu bilgisine yer verilmişti.

          Eskiden Azadiya Welat'ın muhabirliğini yapan Dilşah Ercan'ın isminin CHP'nin yaklaşık 10 yıl önceki bir tutuklu gazeteci raporunda yer alması gündeme getirilmiş, iktidara yakın medya tarafından saldırı CHP ile ilişkilendirilmişti.

              Silahlı ve bombalı saldırıyı PKK'nin askeri kanadı HPG üstlenmiş, açıklamada saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlik bilgilerine yer verilmişti.

            Buna göre “Sara Tolhildan” kod adlı Şırnak doğumlu Dilara Ürper ile “Rûken Zelal” kod adlı Rojava Kamışlo doğumlu Emel Feremez Hisên'in saldırıyı gerçekleştirdiği, “Zozan Tolan” kod adlı Dilşah Ercan'ın saldırıyı gerçekleştirenler arasında olmadığı kaydedilmişti.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.