ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

Fincancıya sahip çıkacağız

       TTB, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılması çağrısı yaparak "Sağlık çalışanlarının, bilim insanlarının hakları ve ifade özgürlüğü için Fincancı'ya sahip çıkmayı sürdüreceğiz" dedi. 

28 Ekim 2022 14:17
Fincancıya sahip çıkacağız

Türk Tabipleri Birliği: Tutuklama iktidarın bizi susturma çabasıdır;

 

 

             TTB, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılması çağrısı yaparak "Sağlık çalışanlarının, bilim insanlarının hakları ve ifade özgürlüğü için Fincancı'ya sahip çıkmayı sürdüreceğiz" dedi.

TTB üyeleri açıklama yaptı

            Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri ve Fincancının avukatları, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından hedef gösterildikten sonra bugün tutuklanan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı için TTB Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

             Açıklama sırasında genel merkezin elektriğinin kesilmesi dikkat çekti. Açıklamayı yapan TTB 2. Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Ökten "Uzun yıllardır toplum sağlığı içim bir mücadele yürütüyoruz. Bu tutuklama iktidar çevrelerinin bizi susturma çabasının sonucudur” dedi.

              Dün olduğu bugünde mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Ökten; sağlık çalışanlarına, hekimlere ve Şebnem Korur Fincancı’ya sahip çıkacaklarını ifade etti.  Sırada binanın elektriğinin kesildiğini duyurdu.

             Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanları Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancının tutuklanmasının ardından Genel Merkez binasında açıklama yaptığı sırada binanın elektriği kesildi. TTB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türk Tabipleri Birliği'nde basın toplantımızı düzenlediğimiz sırada binamızın elektriği kesildi.

              Açıklamamızı sürdürüyoruz: "TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı Özgür Bırakılsın, Meslek Örgütümüze Yönelik Baskılara Son Verilsin!" denildi.

 

ÖKTEN: BUGÜN TÜRKİYE İÇİN KAPKARA BİR GÜNDÜR

 

            TTB 2. Prof. Dr. Ali İhsan Ökten açıklamaya "Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi özgür bırakılsın” diyerek başladı. TTB ve Tabip Odaları olarak uzun yıllardır sağlık yaşanan sorunların son bulması ve toplum sağlığı için mücadele ettiklerini ifade eden Ökten, “Biz hekimler antidemokratik uygulamalara karşı ‘emek bizim söz bizim’ diyerek inatla mücadele yürüttük.

            İktidar çevrelerinin bizi susturma çabası ve TTB başkanının tutuklaması kararı bu ısrarın sonucudur” dedi.

              “Bugün Türkiye demokrasisi için kapkara bir gündür” diye açıklamaya devam eden Ökten, “Fincancı hayatını insan hakları mücadelesine, halk sağlığına ve yaşatmaya adamış biridir. Hekimlerin, tıp öğrencilerinin ve insan hakları savunucularının Şebnem Hocasıdır.

                Bizler daha önce olduğu gibi bunun üstesinden de geleceğiz. Sağlık çalışanlarının haklarını, bilim insanlarının hakları ve ifade özgürlüğü için Şebnem Korur Fincancıya sahip çıkmayı sürdüreceğiz” dedi.

              Basın açıklamasının ardından basının sorularını cevaplayan Fincanı’nın avukatlarından Av. Meriç Eyüboğlu söze “Gerçeğe inanan herkese Şebnem Korur Fincanı’nın selamlarını getirdik.

              Şebnem Hoca’nın moralli ve kararlı hali dışarı olan hepimize gerekiyor. Siz şimdi burada mahkeme sürecini merak ediyorsunuz.

               Şu anekdotu verebilirim. Savcılık odasının önünde Şebnem Hoca’nın tutuklamaya sevk edilip edilmediğini öğrenmeye çalışırken; biz de kararı basından öğrendik” dedi.

                Var olan kanunlar ile TTB’ye kayyum atanması durumunun söz konusu olmadığını belirten Eyüboğlu,  Şebnem Korur Fincancının Sincan Cezaevi’ne götürüldüğünü tutuklamaya itiraz yapacaklarını söyledi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.