ALTIN
 2.498,71
DOLAR
 32,5315
STERLİN
40,6457
EURO
 34,6836

Malatya ADD “ Öğretmenlik, bütün mesleklerin temelidir, en kutsal meslektir. “

Malatya ADD Başkan ve yöneticileri Yazılı Bir Açıklama Yaparak 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.              Yapılan yazılı açıklama da “ Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi, ülkemizde 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. 

24 Kasım 2022 13:28
Malatya ADD “ Öğretmenlik, bütün mesleklerin temelidir, en kutsal meslektir. “

           

 

 

              Malatya ADD Başkan ve yöneticileri Yazılı Bir Açıklama Yaparak 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

             Yapılan yazılı açıklama da “ Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi, ülkemizde 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

            Öğretmenlik; emek, sevgi ve sabır isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek değerde olan, sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğidir.

             Akademisyenlerden sanatçılara, doktorlardan hukukçulara, mühendislerden ekonomistlere tüm meslek sahipleri, kendilerini insan yetiştirmeye adamış öğretmenlerin eseridir.

 

Öğretmenlik, bütün mesleklerin temelidir, en kutsal meslektir. 

 

Bir öğretmenin en büyük mutluluğu başarılı, ülkesine ve insanlığa yararlı öğrencilerini görmektir.

             Büyük Atatürk; “Öğretmenler! Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir” sözleriyle Öğretmenlere, Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliği’ni fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür ve yüksek karakterli nesiller olarak yetiştirme görevi vermiş, bu nedenle de Onlardan “İkinci Ordu - İrfan Ordusu” diye söz etmiştir.

                Atatürk’ün Türk Ulusu’na hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini aşmak için, öncelikle  nitelikli, laik ve bilimsel bir “Milli Eğitim Sistemi”nin ve görevinin bilincinde olan bir “İrfan Ordusu”nun gerekliliği açıktır.

                Siyasi iktidarların devleti; öğretmenlik mesleğinin onur ve itibarını yükseltecek, eğitim emekçilerinin özlük haklarını ve emeklerinin karşılığını görevlerinin önemi ile uyumlu hale getirecek ve  Milli Eğitim Sistemi’ni laik ve bilimsel temellere oturtacak bir anlayışla yönetmelerinin, Ulusun ve ülkenin geleceği açısından yaşamsal önemde olduğu unutulmamalıdır.

               Ebedi Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başında şehit olan bütün öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor, çocuklarımızı akıl ve bilim yolunda eğiten sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz. Saygılarımızla.”

           

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.