ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

Enver Kiraz: Milletvekili Aday Adayı Olma Düşüncem Var

             Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 11 yılı il başkanı olmak üzere 24 yıldır her kademede görev yaptığını ifade ederek, “Bugünde genelgeyle birlikte değerlendirmelerimi yapıyorum. Aday adayı olma düşüncem var. Henüz kesin kararımı vermiş değilim” dedi. 

06 Aralık 2022 22:54
Enver Kiraz: Milletvekili Aday Adayı Olma Düşüncem Var

 

 

             Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi’nde 11 yılı il başkanı olmak üzere 24 yıldır her kademede görev yaptığını ifade ederek, “Bugünde genelgeyle birlikte değerlendirmelerimi yapıyorum. Aday adayı olma düşüncem var. Henüz kesin kararımı vermiş değilim” dedi.

             Parti il binasında açıklamada bulunan Kiraz, partisinin il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle, 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyen örgüt yöneticilerine, mevcut görevlerinden istifa için 26 Aralık’a kadar süre verdiğini anımsattı.

             Kiraz, istifa sürecinin 5 Aralık itibariyle başladığını ifade ederek, “26 Aralık’a kadar aday adaylığı düşünenler istifalarını verecekler. Aday adalığı başladığı dönemde de bu başvurular yapılacak ve adaylık sürecine geçilecek” dedi.

              Partinin erkenden istifa sürecini başlattığını kaydeden Kiraz, “Elbette bu sürecin erkenden başlamasının nedeni boşalan yerlerin hemen doldurulmasından dolayı çünkü istifa edenlerin yerine gelecek olanlar bir seçim sürecine girecekler.

               Hızlı bir şekilde seçim sürecini yönetecekler. Uzun zamandır seçim çalışmalarını yürütüyoruz. Sandık görevlilerini yazıyoruz, bunları tamamladık. Ayrıca, mahalle, öbek, sandık ve okul sorumlularımızı belirledik. Seçim günü yapılacak olan çalışmaları da belirliyoruz. Bu noktada partimizde yöneticilerin istifa süreci başladı” ifadelerini kullandı.

 

“11 YILDIR İL BAŞKANI OLARAK GÖREV YAPIYORUM”

 

            Kiraz, parti ve il teşkilatının kendisini nerede görmek isterse o kademede olmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

              “11 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi’nin Malatya’da il başkanlığını yapıyorum. Partide 24 yıllık aktif siyaset hayatım var. Gençlik kollarından başlayarak bugüne geldim. Hemen hemen her kademede görev yaptım. Bugünde genelgeyle birlikte değerlendirmelerimi yapıyorum. Aday adayı olma düşüncem var.

             Henüz kesin kararımı vermiş değilim. Sadece benim eğilimim değil, genel olarak genel merkez, il teşkilatı ve yapacağım diğer görüşmelerde önemli.”

 

“GENEL MERKEZDE OLUMLU BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİM”

 

              Genel merkezde bir takım görüşmeler gerçekleştirdiğini aktaran Kiraz, “Görüşmeler olumlu geçti. Uzun zamandır genel merkezle de iyi bir diyalogumuz var. İyi bir iletişimimiz var. Malatya siyasetinde aktif rol alan Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba ile de ayrıntılı bir değerlendirme yaparak, nasıl bir yol izleyeceğimizi konuştuk.

               Genel merkez yöneticilerimizle de bir görüşme gerçekleştirdim. Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’yla da bir görüşmem oldu ve düşüncemi paylaştım” dedi.

 

“İSTİŞARELERİMİ SÜRDÜRÜYORUM”

 

             Kiraz, Ankara’daki görüşmelerin ardından Malatya’da da görüşmelerini sürdürdüğünü kaydederek, şunları söyledi:

             “Malatya’da bir dizi toplantılar gerçekleştiriyorum. Özellikle il yönetim kurulu üyeleriyle, ilçe başkanlarımız ve yöneticilerimizle, meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla görüşüyorum. Bu görüşmelerimi sürdüreceğim.

             Kadın ve gençlik kollarımızla da bir araya geleceğim ve fikirlerini alacağım. Bunun dışında Malatya kamuoyunun da fikrini almaya çalışıyorum. Muhtar derneklerimiz, muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri ile bir araya gelip, istişarede bulunacağım. Malatya ve parti örgüt yapımız neyi uygun görüyorsa o yönde hareket edeceğim.

             Bu anlamda çalışmalarımı başlattım ve sürdürüyorum. Önümüzdeki günlerde aday adayı olup olmayacağımızı 20 gün içerisinde belirleyeceğiz.”

              İstifa süreci öncesi görüşmelerini sürdürdüğünü anlatan Kiraz, “Herkesle karşılıklı görüşüp, istişarede bulunuyoruz. Farklı bir uygulama yapmaya çalışıyorum. Bu uygulama neticesinde aday adaylığı noktasında onay çıkarsa, aday adayı oluruz. Gerisi de partimizin takdiri olur. Partimizin değerlendirmesi sonucu da yolumuza devam ederiz” diye konuştu

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.