ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

ARGUVANDA AVCILAR KÖYLÜYE SALDIRDI

Arguvan’ın çiftçisi, arıcısı, hayvancılıkla ve tarımla uğraşan halkı büyük küçük toplumun her kesiminden vatandaşlar ezelden berli doğalarını korumak ve Zarar vermemek için tapulu alanlarına doğasına sahip çıkmaktadırlar. 

27 Aralık 2022 01:55
ARGUVANDA AVCILAR KÖYLÜYE SALDIRDI

 

              Arguvan’ın çiftçisi, arıcısı, hayvancılıkla ve tarımla uğraşan halkı büyük küçük toplumun her kesiminden vatandaşlar ezelden berli doğalarını korumak ve Zarar vermemek için tapulu alanlarına doğasına sahip çıkmaktadırlar.

             Arguvan Halkı her zaman doğadan yana olmuş her türlü doğa katliamlara karşı durarak çevre korumasını hep sağlamış korumuşlardır.

              Son zamanlarda hatta günlerde sürekli halkı tahrik etmekte olan, Yeşil yurt doğa avcılar derneği adı altında 100 veya 150 kişilik gurupları getirip Arguvan bölgesinde yaşayan halkı muhtarları hiçe sayarak köylerin çok yakınında ekili ve tapulu alanlarda yine doğayı doğada yaşayan bütün canlıları hiçe sayıyorlar.

            Konu ile görüştüğümüz yöre halkı “ Bu doğa katliamcıları doğa canlıları ile birlikte bulundukları bölgelerde yaşayan halkı da yok sayarak ve silah seslerinden korkan çocuklar yaşlıları hiç düşünmeden ve bizleri tehdit ederek avlanmak istiyorlar.

             Bu pazarda( 25 Aralık Pazar saat 11 civarı ) yine Kara höyük köyüne 87 kişi 77 kişi ise KOYUNCU Mahallesine getirip avlanmak isteyen avcılar daha önce sözlü tartışma yarattıkları köylülerle karşılaştıklarında sayıları yaklaşık 90 kişi olan Avcılar gurubu; 8 kişilik köylü vatandaşlara saldırarak darp etmişlerdir. Hakaret etmişlerdi İçlerinde başçavuş Olan bir şahıs silahını alarak bizim üzerimize ateş etmiştir mesafenin Uzak olması nedeniyle bize zarar verememiştir.

Böyle bir şey var mıdır?

 Sayıları 90 na yakın olan avcı gurubunun karşısında 8 kişilik bir köylü gurubu ne yapabilir?

              Olay günü biz köylüler olarak Bir araya gelmemiz Alaçayir arcılık yaptığımız KOYUNCU mah. sinin yaylasına gidip Meşe palamudu fener ağacı Macar akasyası ekecektik ancak maalesef meydan dayağı yedik.

              Adamlar arabadan herkim iniyorsa sanki düşmana saldırır gibi bize yumruklu tekmeli saldırıda bulundular darp ettiler.

                Jandarmanın gelmesiyle olayı yatıştırılmıştır arkadaşlarımız darp edildikten SONRA jandarma tarafından karakola götürülüp ifadeleri alınma sırasında YEŞİL YURT DOĞAL AVCILAR DERNEĞİ Başkanı Bağırarak haftaya 200 Avcı getirip avlana cam demesi üzerine Arguvan Belediye başkanıyla karşılıklı tartışma yaşandı.

                Bunun üzerine halka ve başkana saldıran başkana belediye başkanı bağırarak “ sen neden ortamı gerip halk arasında gerginlik yaratıp köylüleri tahrik ediyorsun sen 200 kişiyle gelirsen köylü 2000 kişi toplanıp yaşam yerlerini Ve nefsi müdafaa yapmak korumak zorunda kalacaklar.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adnan zengin 2022-12-31 09:56:39

2 yıl önce bir arkadaşin kaburgalarını kırdılar

Avatar
İbrahim köylüoğlu 2022-12-30 20:10:19

Avcılık,Cinayettir,Katilliktir,Avcılık"Spordur Zevktir Diye Savunanlar Akılen Ve Ruhen Hasta Demektir.