" Halepçe Katliamını unutmuyoruz...”
Dünya, 16 Mart 2016 09:19
28 yıl önce, 16 Mart 1988’de Irak’ta Baas iktidarı ve Saddam Hüseyin, kimyasal ve biyolojik silahlar kullanarak kadın, çocuk, yaşlı, genç 5 bini aşkın Halepçeli Kürt’ü katletti. Irak’ta dönemin iktidarı, bu saldırısıyla insanlık tarihine kara harflerle ‘insanlık suçu işlemiş’ ve ‘katliamcı’ olarak geçti.
Irak’ta Kürt halkının hak eşitliği ve özgürlük taleplerini defalarca silahla, devlet terörüyle, şiddetle bastırmayı deneyen Baas yönetimi, yaptığı bu katliam ile Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini geriletemedi. Bugünkü Irak Kürdistanı Federal Yönetimi’nin topraklarında gerçekleştirilen bu katliam sonrasında, Kürt halkının mücadeleyle elde ettiği kazanımlar, bölgenin diğer ülkelerindeki toplumsal gelişmeleri de olumlu yönde etkiledi.
Bugün Suriye Kürdistanı’nda Kanton Yönetimlerini oluşturan Rojava halkları, baskıları, yok sayma çabalarını, IŞİD çetelerinin barbarlıklarını da aşarak özgürlük ve eşitlik mücadelesini yeni bir aşamaya ulaştırdı. Kanton Yönetimleri ile Rojava halkları sadece kendi kendilerini yönetmekle kalmadı, uygulamaları hem Suriye’de hem de Ortadoğu’nun diğer ülkelerinde demokratik rejimlerin kurulması için önemli birer örnek oluşturdu.
Tarih bir kez daha gösterdi ki, baskı ve şiddet yöntemleriyle demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadeleleri bir süre bastırılabilir, belki geriletilebilir, ancak engellenemez. Kimyasal, biyolojik ya da konvansiyonel, hangi silahlar ve yöntemler kullanılırsa kullanılsın, katliam ve şiddetle demokrasi ve adalet mücadelesi durdurulamaz.
Bugün Kürt ilçelerinde yaşanan ablukalar, savaş uygulamaları, tank ve toplarla sokaklara ve mahallelere girme harekatları, 7 kentin 21 ilçesinde onlarca mahalleyi kapsayacak şekilde 58 kez ilan edilen ve toplamda 500 günü bulmuş olan sokağa çıkma yasakları da demokrasi, eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesini engelleyemeyecektir. Son 9 ayda 97’si çocuk, 94’ü kadın olmak üzere en az 705 sivilin yaşamını yitirmesine neden olan AKP-Saray iktidarının yürüttüğü özel savaş konsepti amacına ulaşamayacaktır.
Cizre’de, Sur’da, Silopi’de, şimdi de Nusaybin ve Yüksekova’daki saldırılar ve devlet terörü halklar arası eşitlik ve kardeşlik duygularını ve mücadelesini geriletme ve engelleme amaçlı yapılıyor. Ancak bu uygulamalar direniş ruhunu ve kararlılığını geriletmiyor, etkisizleştirmiyor, büyütüyor.
Halepçe Katliamı’nın yıldönümünde, insanlık düşmanı bu kitle katliamını düzenleyenleri bir kez daha lanetliyoruz. Unutmuyoruz. Ama daha önemlisi unutturmuyoruz ki, bugün baskı ve şiddet politikalarıyla halkın mücadelesini gerileteceğini sananlar, tarihten ders alsınlar.
Dünya, 16 Mart 2016 09:19
Yorumlar (0)

DÖNUSÜM SÜRESİNCE KDV MALATYA DA %20 ISTANBULDA %1

BAŞKAN ER DEN ŞOK AÇIKLAMA " BIZE 160 MILYON BORCLU "

BARIŞ YILDIZ "GİZLİ TANIĞA GEREK YOK SAMİ ER AÇIK TANIK

MEHMET FENDOGLU NUN SAĞLIK DURUMU NASIL?

HIKMET ÇETİN " ECEVİT'TEN SONRA CHP NE BOYLE BİR GENEL BASKAN GELMEDİ "

Başkan Geçit " 19 Mayıs Bağımsızlık yolunda atılan itarihi adımdır "

SAMİ ER " 19 MAYIŞ ÖZGÜRLÜĞÜN ADIDIR "

Başkan Taşkın "19 Mayıs bağımsızlığımızı ilan edisimizin yıl dönümü dur "

KESKİN " GELECEĞİMİZİ GENÇLERLE İNŞA EDECEGİZ "

VELİ AĞBABA " KAMULAŞTIRMASIZ EL KOYMA MALA ÇÖKME GİBİDİR "

BASRİ İLHAN " DEPREM SONRASI "DON MALATYAYI VURDU

BATTALGAZİ BELEDIYESI ASLANTEPE HÖYÜĞÜNÜ YENİ SEZONA HAZIRLIYOR

AĞBABA GENÇLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAYA DEVAM EDİYOR

LEYLA ZANADAN YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN KRİTİK AÇIKLAMA

MALATYA " BATTALGAZI " GAZETESİ'NE ALTUN BAŞARI ÖDÜLÜ

AĞBABA " DON" UN ÜZERİNDE"BİR AY GEÇTİ BEŞ KURUŞ PARA ÖDENMEDİ

BAŞKAN TAŞKIN " ÇINARPARK REKRASYON ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU "

BOGAZİÇI ÖGRENCİLERİ " ŞERİATA,FAŞİZME ve KARANLIĞA GEÇİT YOK

SADIKOĞLU VERİLECEK DESTEKLER SADECE KAYSIYI DEĞİL, ŞEHRİMİZİN GELECEĞİNİ İLGİLENDİRİYOR "

" ELEKTRİK FATURASIN DA MATRUSKA OYUNLARINA SON "

TECDEDE " VATANDAŞ SORUYOR BAŞKANLAR CEVAPLIYOR "

Barış Yıldız " Çat barajı alarm veriyor "

BAŞKAN YILDIRIM " YENİ BİR HEKİMHAN KURULACAK "

BAŞKAN GEÇIT " ANNELER GÜZEL GÜNLERİN VE AYDINLIK GELECEGİN MİMARIDIR "

CHP IL BASKANI YILDIZ " MALATYA DA TARIM FELÇ,ÜRETİCİ YIKILMISTIR "

BAŞKAN GEÇİTİN " TAZİYE EVİ " PROJESI HAYATA GEÇTI

ANKARA'DA KRİTİK OPERASYON FENDOĞLU ANJİYO OLDU...

" ÇARŞI " DA YAPILAN HATA İNÖNÜ CADDESİ'NDE YAPILMASIN

TÜRKİYE'Yİ SARSAN TBMM ESKI BASKANLARININ BİLDİRİSİ

Ramazan keskin " Malatya sahipsiz değildir "

Ağbaba muhtarlarla bir araya geldi."MALATYA YERİNDE DÖNÜŞÜMDE SINIFTA KALDI "

VALİ YAVUZ'DAN HIDIRELLAZ HAFTASI MESAJI

CHP MALATYA İL BAŞKANI BARIŞ YILDIZ " GENEL BASKANIMIZ YALNIZ DEĞİLDİR CHP DİMDİK AYAKTADIR "

TGC BAŞKANI BİLGIN " ÖZGUR BASIN İCİN MÜCADELE ÖZGÜR TOPLUM İÇİNDİR

BAŞKAN GEÇİT " İLÇEMIZDE MİLLETLE BÜTUNLEŞEN BELEDİYECİLIK ANLAYIŞI HAKİM OLUYOR "

BARIŞ GÜVERCİNI SIRRI SÜRUYA ÖNDER HAYATINI KAYBETTİ

BASKAN KILIÇ " BASIN ÖZGÜR KALDIKÇA DEMOKRASİ İŞLER

"ADALET VE DEMOKRASİ "ARIYORUZ!!

MALATYA " SON 150 YILIN BÜYÜK FELAKETİNİ YAŞADI "
