Halkların demokratik Partisi (HDP) Battalgazi ilçesi 2. Olağan kongresi yapıldı.
Siyaset, 17 Haziran 2017 10:55
Eş Başkanlıklara Murat Arslan ile Beyaz Adıyaman seçildi.
HDP Malatya İl örgütü binasında yapılan kongreye, HDP Malatya İl yönetimi, ilçe yönetimleri, HDP Parti meclis üyesi Aydın Erdoğan, DBP il örgütü yöneticilerinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer katıldı.
Divanın oluşturulması ile başlanan kongrede ilk olarak değerlendirmelerde bulunan ve divanı yöneten Hasan Kaya; “kongreler bildiğiniz gibi önemli bir dönüm noktasıdır, bu anlamda bu kongreden çıkacak ve seçilecek kişilere başarılar diliyoruz.
Hepinizin bilindiği gibi, AKP hükümeti OHAL ile KHK’ lar la demokratik siyaseti ve demokratik kitle örgütlerine, tüm toplumsal kesimlerine, tasfiye politikalarını sınırsız bir şekilde uygulamaktadır. Ancak bu süreçteki yönetimler, hiçbir dönemde kıyaslanmayacak kadar, toplumsal ve Türkiye tarihi boyunca, başta kadınlara, ötekileştirilenlere ve tüm farklı kimliklere karşı geliştirilen, inkârcı ve şiddet politikalarının toplamı niteliğindedir. Kendisi gibi düşünmeyen toplumsal kesimleri teslim alma ile anti demokratik uygulamalarla faşist bir karakter geliştirmektedir. Demokratik ve barışçıl çözümler, vakit kaybetmeksizin tüm genel ve yerel organlarıyla kapsamlı ve çok yönlü çalışmaları gerçekleştirmektedir. Türkiye’nin demokratikleşmesi için adımlar atılmalıdır, Demokrasi mücadelesi yükseltilmeli, Türkiye’de demokratik değişim sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
Ceza evlerinde tutsak halde olan Eş Başkan Selahattin Demirtaş, Milletvekilleri, Figen Yüksekdağ, ve belediye başkanları adına selamlarını ileten PM üyesi Aydın Erdoğan,“HDP, bir Türkiye partisi olarak, organize olup siyaset yapmaya başladıktan sonra, Türkiye’de ki egemenleri çok ciddi bir şekilde rahatsız etmiştir. Belediye Başkanlarımız tutuklandı, görevinde neredeyse hiçbir belediye başkanımız kalmadı. Diyarbakır Büyükşehir belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, başta olmak üzere, belediye başkanlarımız cezaevlerindeler. Gültan Kışanak’ın bundan 1 ay önce bir duruşması oldu, iddianamesini inceledim, yine aynı davada birlikte yargılanan, Bölgeler Partisi Eş Başkanı Sayın Sebahat Tunceli arkadaşımızın iddianamelerinde ne ile suçlanıyorlar biliyor musunuz? Konuşma yapmakla suçlanıyorlar. Ne konuşmuşlar, haksızlıkları protesto etmişler. Bu iddianamelerle, bizi asla kötülükle mücadele etmek, adalet ve özgürlük mücadelesinden geri adım attıramayacaklardır. Kışanak’ın yargılandığı önemli bir suçlama nedir biliyor musunuz? Cenazeler için araç tedarik etmek, yani belediye başkanı olarak yaşamını yitirmiş olan, bir çatışmada öldürülmüş olan insanların cenazelerinin kaldırılması için belediyenin cenaze aracını vermişler. İnsanoğlu insanlığını, öğrendikten buyana yani cenazeyi defin etmeyi öğrendiği, bir hayvan leşi gibi ortada bırakmamayı öğrendikten bu yanadır, insanları cenazeyi defin ettiği için suçlayamazsınız.
Kötülük zayıfladığı için, kötülük can çekiştiği için kötülük yapıyor, gücünden, başarısından dolayı değil, çürüdüğü, korktuğu için bu saldırılarını arttırıyor ve hiçbir zaman olmadığı kadar umut daha güçlü, ama kötülükte hiçbir zaman olmadığı kadar daha saldırgan, eninde sonunda kötülüğe diz çöktüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşma sonrası HDP Battalgazi yönetimi şu şekilde oluştu;Beyaz Adıyaman Murat Arslan, Selvi Almış,Ahmet Aksu, Hülya Yeşilçınar, Ali Ergün, Ayten Atabay, Kadir Bilgiç Haci Yağız, Saim Demir
Siyaset, 17 Haziran 2017 10:55
Yorumlar (0)

BASKAN GEÇIT " EGITIME DESTEK " PROJESİNDE N YARARLANAN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

CHP DOĞANŞEHİR KONGRESİ YAPILDI

CHP: KALE ,KULUNCAK VE HEKİMHAN İLÇE KONGRELERI TAMAMLANDI.

12 EYLUL 1980 DARBESİ DEMOKRASİ TARİHİMIZE KARA BİR LEKEDİR

SDD 12 EYLÜL FAŞİZMİNİ KINADI

İNSANLIĞIN KARA EYLÜL’Ü



YEŞİLYURT BELEDİYESINDEN AVRUPA ARENASINA!

AGBABA ÜRETİCİ BORÇLARININ EETELENM3SİNİ İSTEDİ BOTCLAR ERTELENMEZSE BİNLERCE.ÇİFTCİ İCRALIK OLUR.İ

CHP NİN 102 YIL DÖNÜMÜ MALATYA’DA BUYUK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN SADIKOĞLU'NDAN 6.BOLGE TEŞVIKLEEI VE DESTEK ÇAĞRISI

" İÇERİDE VE DISARIDA BÖLGEDEN BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN DİRENECEĞİZ "

YESİLYUTTA PARKLAR YENİLENİYOR SOSYAL ALANLAR HAYAT BULUYOR

CHP'NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDJ

ENGİNYURT VE AĞBABA’DAN MALATYA VE TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN SERT ELEŞTİRİLER

CHP 30 AĞUSTOSU COŞKUYLA KUTLADI

BASKAN ILHAN GEÇİT " 30 AĞUSTOS ZAFERİ İSTİKLAL VE ZAFERİMIZIN SİMGESİDIR "

BAYRAM TASKINDAN 30 AĞUSTOS BAYRAM MESAJ̌I

AĞBABA " 30 AGUSTOS BAGIMSIZLIK VE KURTULUŞ RUHUNUN ZAFERIDIR "

İMAMOĞLU " BÜTÜN İDDİALAR YALAN ÇIKTI "

SARIGÜL " ZALİMLER İSRAİL’E SİLAH GÖNDERİYOR, ISLAM DÜNYASI GAZZEYE BİR ÇUVAL UN GONDEREMIYOR

YEŞİLYURT'TAKI LEZZET CADDESİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

ARGUVANDA BARAJ BITERSE!!....

BAŞKAN GEÇİT STK TEMSİLCILERI ILE YEŞİLYURTUN BUGÜNÜ YARINI ELE ALINDI

KESKİNDEN OKUL KIYAFETI VE KIRATSİYE UYARISI

TSO BASKANI SADIKOĞLU " ŞEHRİMİZİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

CUMHURBAŞKANLIGI FORSUNDAKİ KORKUNÇ GERÇEK!!

AĞBABA " BU KOKUŞMUŞ DÜZENİN SORUMLUSU SİZSİNİZ "

MALATYA ULUSLAR ARASI EĞİTİM MERKEZİ HALİNE GELDİ

SİLİVRİ CEZA'EVINDEN MİLLETİMİZE

AĞBABA " BU AKP’NİN EN BÜYÜK PİSLIKLERINDEN BİRİ OLACAK "

BABACAN " TÜRKİYE SOSYAL SORUNLARI KENDİ MODELI İLE ÇÖZÜYOR "

MESOB BAŞKANI KESKİN " MALATYA DA DEPREMDEN SONRA EKONOMİ DEPREMİ YASADIK "

MUSTAFA SARIGÜL " CHP GÜNEŞİNİN MALATYA DA DOGDUĞUNU GÖRÜYORUM "

CHP HEYETI YARİN MALATYA DA OLACAK

AGBABA " BU AKP NİN EN BÜYÜK PİSLİĞİ OLACAK "

KIRIK TOPUKLU KONTES..

BACIM
