HDP SAHAYA İNMİŞ
Siyaset, 29 Temmuz 2021 07:49
Hakkında kapatma kararı bulunan ve anayasa mahkemesine sevk edilen karara rağmen yarin seçim olacak şekilde tüm Türkiye de sahaya inerek yarin seçim olacak gibi tabanda çalışmaya başlamış ve ülkeyi il il ilçe ve köy demeden gezerek HDP ni halka anlatıyorlar.
Bir heyet te Malatya ya gelerek incelemelerde bulunarak raporlarını genel merkezlerine sunacaklar.
Malatya ya genel başkan yardımcısı İlknur Birol ve Gaziantep milletvekili HDP TBMM idare amiri Prof. Mahmut Tuğrul görevlendirilmişler.
Malatya ya gelerek hemen çalışmalar yapmaya başlayan heyet önce Kale ilçesinde halk ile buluşarak kale (izollu) ilçesi halkı ile toplantı yaparak Türkiye’nin gündemini enine boyuna tartışmışlar ve her iki tarafta birbirlerine başarılar dilemişlerdir.
Kaleden sonra özellikle son zamanlarda Malatya da gündem olan TÜTÜN sorunu ile ilgili çalışmalar yapmak üzere Sürgü mahallesine gidilerek tütün üreticileri ile uzun bir toplantı yapılmış ve üreticilerin sorunları dinlenip not alınarak genel merkeze iletilmek üzere dosyalanmıştır.
Akşam Malatya da demokrasi platformu bileşenleri ile toplantı düzenlenmiş olmasına rağmen sürgüde ki tütün üreticilerinin dert ve sorunları nedeniyle toplantıya kısa bir süre geç gelinmiş olsa da bu toplantıda HDP adına çok aydınlatıcı olduğu belirtilmiştir.
Demokrasi platformu bileşenlerini tam tekmil sayılacak şekilde karşılarında gören HDP heyeti oldukça önemli konularda her iki yetkili de açıklamalar yapmış özellikle seçim ve ittifaklar tartışılmıştır.
Bu dönem ittifaklarda daha dikkatli olacaklarını hiç kimseye koşulsuz destek verilmeyeceğini gerekirse tüm HDP bileşenlerle birlikte yeni bir ittifak kuracaklarını ancak özellikle AKP ile hiçbir zaman yan yana gelinmeyeceğinin altını çizdiler.
Heyet özellikle barıştan özgürlükten insan haklarından bunların ortak birleşeni olan demokrasiden yana olduklarını bu konularda asla taviz vermeyeceklerini kendilerinin amaçlarının iktidarı değil sistemi değiştirmek olduğunu yani demokratik Türkiye eşit yurttaşlık temel ilkeler üzerinde yürüyeceklerini belirttiler.
Gecenin geç vaktine kadar devam eden toplantı sonucunda çok memnun olduklarını çok önemli bir toplantı yaptıklarını ve Malatya da ki arkadaşlardan önemli ölçüde yararlandıklarını belirterek ilimizden ayrıldılar.
Siyaset, 29 Temmuz 2021 07:49
Yorumlar (0)
BAŞKAN SADIKOĞLU: İŞ DÜNYASININ SORUNLARINI VALİ YAVUZA İLETTİ.A
NATO ZİRVESİ VE BASIN
MALATYA DA CHP NİN KAPISI GECE YARISI ZORLANDI
MUHARREM ORUCU ORUÇ AÇMA LOKMASINDA CANLAR BİR ARAYA GELDİ
AĞBABA " KANITLASIN KAFAMA SIKARIM "
BAŞKAN TAŞKINDAN PROF.DR SEZAİ YILMAZA ZİYARET
28. YEŞİLYURT KÜLTÜR SPOR VE KİRAZ FESTİVALI 28 HAZİRANDA GERÇEKLESECEK
BAŞKAN TAŞKIN'DAN MUHARREM AYI MESAJI
CHP 13 İLÇE BAŞKANINDAN ÖZGÜR ÖZEL, VELİ AĞBABA VE BARIŞ YILDIZA TAM DESTEK
ARGUVAN BELEDİYESİ ARAC FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
TSO BAŞKAN YARDIMCISI BASRİİLHAN
ÇAMLICA KOLLEJİ 332 LİSANSLA SPORCU YETİŞTİ
BAŞKAN GEÇİT " MUHARREM AYI HÜZNÜN İBADETİN ŞÜKRÜN E PAYLAŞ.ANIN AYIDIR "
BARIŞ YILDIZ " BU BİR GÖREV DEĞİŞİMİ DEĞİL KURULTAYIN İNTİKAMINI ALMA GİRİŞİMİDİR "
BARIŞ YILDIZ " BU KARAR HUKUKİ DEĞİLSIYASİ BİR TASARRUFTUR
DEMOKRASİ NÖBETİNE DAVET
CHP LI İL BAŞKANLARI " ÖNCE KURULTAY SONRA İKTİDAR "
MALATYALI PROF. DR. SEZAİ YILMAZLA GURUR DUYUYORUZ
CHP il başkanı Barış yıldızdan MUHARREM AYI VE KERBELA MESAJI
AĞBABA " ESNAFIN DUMANI TÜTMÜYORSA ÇARŞI EKSİK YAPILMIŞTIR.
PROF. DR. SEZAİ YILMAZ BASARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR..
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İLİSTESINDEKİ VELİ AĞBABA İİÇİN " GURURUMUZ " DEDILER
KİRAS HUKUK BÜROSU COSKULU BİR TÖRENLE AÇILDI.
MİDİDER DEN BİRLİK VE BERABERLİK ŞÖLENINE HALKIMIZ DA ETLİDİR
Doğanşehir'de imar iptal edildi sorun bitmedi BAŞKAN SAMİ ER’E ÇAĞRI VAR
BİR MUTLAK BUTLAN KARARI DAHA
HASTANE EK PROJESI YAPIM ONAYI TAMAMLANDI
GAZETECİLERE YÖNELEN FİZİKİ MUDAHALELERİNSONA ERMESİ AMACIYLA CHP İÇİNDEKİ TARAFLARA. SAĞ DUYU ÇAĞRISI YAPIYORUZ.
ROTAMIZ ÇOCUK NEŞESİ: YEŞİLYURT"TA MİNİKLER ŞENLİKTE BULUŞTU.
BATTALGAZİ BELEDİYESİN"DEN ÇEVRE HAFTASINA ÖZEL FESTİVAL
VALİ SEDDAR YAVUZDAN TURİZM VURGUSU: YENİ GÜZERGAHLAR PLANLANIYOR.
MURAT KARAYALÇIN : CHP ne ÇOK BÜYÜK TUZAK KURDULAR
MALATYA AMATÖR SPORLAR KULÜPLERİ İÇIN BİR MİLAT!!
" GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK " DEMEK İÇİN BULUSUYORUZ
TMO alım fiyatlarını açıkladı MALATYALILAR BUĞDAY VE ARPAYI KAÇA SATACAK
KILIÇDAROĞLUNUN İHRAÇ İSTEDİĞI VELİ AĞBABA İMZAYI ATTI
ÖNCEKİ DÖNEM CHP Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN ( 221 MİLLETVEKİLİ ) KAMU OYU AÇIKLAMASI
CHP Lİ TANAL'DAN MALATYA VALİLİĞİNE ÇAĞRI
HEKİMHAN TARAFINI BELLİ ETTİ
