“ Yeni Malatya spor’u bu hale düşürenlerden hesap sorulsun “SPOR“ Yeni Malatya spor’u bu hale düşürenlerden hesap sorulsun “ÖRNEK REKLAM · 970×90
BIST14.501
DOLAR48,08
EURO56,09
ALTIN7.165
BITCOIN3.784.650
30° MALATYA
reklam
Servet Akbudak
Servet Akbudak
20 Ekim 2025 · 2,4B okunma

ROJİN VE DEVLET

ROJİN VE ADALET

       Sosyal medyada yayınlanan,   Sedat Peker’in  Rojin olayı   ile ilgili destek dayanışma mesajı kısa süre içinde on binlerce insan tarafından beğenilip paylaşılmış  olması  normal karşılanabilecek bir durum değildir.

     Haberle karşılaştığımda bir kaç saat içinde  16.4 bin beğeni,  yüzlerce destek yorumu ve paylaşım       yapılmıştı.                                               Burada anormal olan durum Sedat Peker’in, tutumu değildir. Sosyal  konumu ne olursa olsun bir insanın mağdur bireyden yana tutum alması vicdani bir tutum  olarak karşılanır.

       Anormal olan, bireyin başta can güvenliği olmak üzere  temel hak ve özgürlüğünü güvence altına alması gereken  devlet denilen organizasyonun  Hukuk devleti ilkesinin dışına çıkarak  bireylerin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına almaktan uzaklaşmasıdır.                Yaşanan güvencesizlik öylesine örtülü mürtülü de değil aleni bir şekilde yasama ve yargı gücüyle yapılmaktadır.

       Bunun kanıtı zaman zaman parlamentoda muhalefet tarafından  verilen hukuk dışı olayların araştırılmasına dair önerilerin mahiyeti ve meşrutiyetine bakılmaksızın iktidar vekilleri  tarafından peşinen reddedilmesidir.                              Dolayısıyla  devlet hukuk ilkesinden uzaklaşanca, yerine mafyanın ikamesi   çaresiz ve umutsuz kalan toplumun sempatisini kazanır.                                                                                Adalet duygusunun zedelenmesi en temel sorunlardan biridir. Hukuk devleti ilkesi, bireylerin devlet karşısında eşit ve adil muamele görmesini sağlar. Ancak bu ilkeye uyulmadığında, toplumda ayrımcılık, keyfi uygulamalar ve hukuksuzluk yaygınlaşır.

        İnsanlar, haklarının korunması için başka arayışlar içerisine girerek çare bulmaya çalışırlar.

 Yani devlet mafyalaşırken mafya da devletleşir!

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır.

Servet Akbudak — diğer yazıları

BAŞKAN GEÇİT GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI İLE BULUŞTUGÜNDEMBAŞKAN GEÇİT GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI İLE BULUŞTUÖRNEK REKLAM · 970×90

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.