ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

AB Temsilcisi: Rusya ile Türkiye arasında savaş çıkabilir

 

24 Şubat 2016 20:20
AB Temsilcisi: Rusya ile Türkiye arasında savaş çıkabilir

 

 

 

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Rusya ve Türkiye arasında ‘sıcak savaş’ yaşanabileceği yönünde uyarıda bulundu

“Suriye’de yaşanları, bölgesel aktörlerin vekalet savaşı olarak adlandırıyoruz. Ancak tehlike bundan çok daha büyük” diyen Mogherini, bahsettiğinin bir soğuk savaş olmadığını belirterek şöyle devam etti:

“Karşımızda, her zaman üzerinde durduğumuzdan farklı bir sıcak savaş tehlikesi var. İlle de ABD ve Rusya arasında değil ama Rusya’yla Türkiye arasında olabilir.”

Avrupa’nın her zaman gerilimi düşürme çabası içinde olacağını belirten Mogherini’nin sözleri, ABD ve Rusya’nın Suriye’de ateşkes için anlaşmaya vardıklarını duyurmalarının ardından geldi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.