ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

10 Ekim-DER kuruluşunu Ankara Garı önünde ilan etti

 

04 Mart 2016 12:03
10 Ekim-DER kuruluşunu Ankara Garı önünde ilan etti

 

 

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralı olarak kurtulanlar, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği’nin (10 Ekim-DER) kuruluşunu katliamın gerçekleştiği yerde, Ankara Garı önündeki eylemle ilan etti

10 Ekim’de yaşamını kaybedenlerin aileleri ve katliamdan yaralı kurtulanlar 10 Ekim-DER’in kuruluşunu Ankara Garı önünde ilan etti. Patlamanın ardından “Emek, Barış Demokrasi Meydanı” adı verilen Ankara Garı önünde yapılan açıklamayla derneğin kuruluşunu duyuran aileler “Adalet arayışımızın doğal bir süreci olarak ve dayanışmayı resmi bir zemine oturtmak için 10 Ekim-DER mücadele yolunda bir ses olacak” dedi.

Emek, Barış, Demokrasi Meydanı’nda yapılan açıklamaya Ankara Katliamı aileleri yanı sıra KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve KESK’e bağlı sendika başkanları ile yöneticileri, TTB ve TMMOB temsilcileri katıldı. ETHA’nın haberine göre aileler adına açıklamayı 10 Ekim’de katledilen Av.Uygar Coşgun’un eşi Mehtap Sakinci Coşgun gerçekleştirdi. Coşgun, “10 Ekim Katliamı üzerinden tam 145 gün; acı, gözyaşı ve öfke ile geçti. Ancak salt üzülmenin işe yaramayacağını görerek zalimin karşısında teslim olmayacağız ve hesap günü gelinceye dek sesimizi yükselteceğiz, çığlıklarımızı herkese duyuracağız” şeklinde konuştu.

Derneğin geçici yönetim kurulu üyesi olan Coşgun, “Artık bizler Ankara katliamı aileleri olarak, adalet mücadelemizde ortak tek ses olacağız” dedi. Ankara Katliamı’nın üzerinden başka katliamların da geçmiş olmasına rağmen soruşturma dosyası üzerindeki gizlilik kararının kalkmadığını vurgulayan Coşgun “Otopsi raporları dosyaya eklenmedi, olayda kusuru bulunan kamu görevlilerinin yargılanmadı. Deliller karartılıp olay iki piyon bedenine indirgendi. Bizler Sivas, Soma, Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç dosyalarını da biliyoruz; adalet talebimizi haykırmadıkça somut bir sonuç alamayacağız” diye konuştu.

Coşgun, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük katliamı olan Ankara Katliamı’nın hesabını sormak için bugünden sonra daha güçlü olacaklarını belirtti. Coşgun yaklaşık iki aydır sürdürdükleri dernek kurma çalışmalarını 55 kurucu üyenin imzasıyla bugün tüzel bir kişiliğe kavuştuğunu açıklayarak “Bu demek oluyor ki pes etmeyeceğiz mücadelemizde ısrarcı olacağız” dedi. Kurucu üyelerinin; katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinden, yaralı kurtulanlardan ve muhalif kurumların üst düzey yetkililerinden olduğunu aktaran Coşgun, derneğin toplumun barış, emek ve demokrasi paydasında buluşan herkesin desteğini aldığına vurgu yaptı.

Açıklama sonrası dernek kurucuları Ankara Valiliği’ne giderek evrakları teslim etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.