ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

HALEPÇE KATLİAMI KINANDI

 

17 Mart 2016 09:41
HALEPÇE KATLİAMI KINANDI

 

 

 

16 Mart Halep çe katliamı ile ilgili Halkların Demokratik Partisi ( HDP) tarafından “Halepçe katliamına” ilişkin basın açıklaması yapıldı.

 HDP il binasında açıklamayı gerçekleştiren HDP Malatya il başkanı Hasan Şahin, “Halapçe’lerin yeniden yaşanmaması” temennisinde bulundu ve şu açıklamalara yer verdi: “

“Bundan yirmi sekiz yıl önce,16 Mart 1988 tarihinde insanlık adına utanç verici ve bir o kadar da alçakça bir saldırı ile adeta hafızalarımızdan yüz yıllarca silinmeyecek bir olay yaşandı.

Saddam denilen diktatör, Irak’ta, Kürtlere karşı bir soykırım harekâtı başlatarak kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden binlerce insanı kimyasal silahlarla katletti. Tarihin sayfalarına yazılan bu iğrenç katliamda binlerce insan da yerinden yurdundan edilerek adeta sürgüne zorlandı. Kimyasal gazın etkisi onlarca yıl tahribat yaratarak bir o kadar insanın erken ölümüne, ya da hastalanmasına neden oldu. İnsanlık suçu olan bu vahşete maalesef dünya seyirci kaldı. Yaşadıkları topraklarda tek amaçları insanca yaşamak olan Kürtlere bu zulmü reva görenler, ellerinde ki kanla tarihin çöplüğüne gömülmüşlerdir.

Beraber yaşadıkları halkları baskı ve zulümle yönetebileceklerine inanan Saddam ve rejimi, kullandığı en kirli yöntemlerle bile bunu başaramamıştır. Bu zalim ve acımasız ruh hali ne yazık ki, kendisinin sonunu hazırlamıştır. Saraylarda verdiği bu emirlerin karşılığını canını kurtarmak için sığındığı bir fosseptik çukurunda rezil bir şekilde yakalanıp ve ölüme giden bir yolla bedel olarak ödemiştir.

Temennimiz; İnsanlık ayıbı olan Halepçelerin bir daha tekrarlanmaması. Tüm insanlığın hak ettiği yaşam değerleri ile kardeşçe bir arada yaşamalarıdır.  Siyasi iktidarların buna zemin hazırlamakla mükellef olduklarının bilinmesidir.

Bu bağlamda, insanlık ayıbı olan Halepçe katliamını bir kez daha lanetliyor, insanlığın böyle bir acıyı bir daha yaşamaması temennisin de bulunuyor, katliamı yapanları lanetliyor, bu uğurda şehit olanları rahmetle anıyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.