ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

MALATYA DA 1 MAYIS COŞKUSU YAŞANIYOR

 

01 Mayıs 2016 15:59
MALATYA DA 1 MAYIS COŞKUSU YAŞANIYOR

 

 

Günlerdir hazırlıklar yapılan ve coşkuyla beklenen 1 Mayıs İşçi Bayramı Malatya’da KESK birleşenleri olan sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve bazı siyasi partilerin katılımıyla Turan emeksiz üst kavşağında coşkuyla kutlanıyor.

KESK, TMMOB, TTB ve DİSK’in organizasyonu ile düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi işçi ve emekçilerin saat 12.00’da emeksiz alt kavşağında buluşarak yürüyüşe geçmesiyle başladı. Tertip komitesini oluşturan kurumların yanı sıra 10 Ekim Ankara Katliamında düzen enlenen terör saldırında hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin de bulunduğu 1 Mayıs yürüyüşüne ESP, HDP, DBP, EMEP,ÖSP, CHP, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği, Öğrenci Dayanışması, Haziran Hareketi kortejleri ile katıldı.

 

1 MAYIS’A ANKARA KATLİAMI DAMGASI

Emeksiz alt kavşağında başlayan yürüyüşe katılan kortejlerin 1 Mayıs Meydanı’na (Emeksiz Üst Kavşağı) ulaşmalarıyla miting programı başladı. 1 Mayıs ‘a katılan vatandaşlar özelde 10 Ekim katliamı ve tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından Ankara Katliamı’da katledilenlerin isimlerini okunmasına “burada” şeklinde karşılık verildi.

 

EN KESKİN KILIÇLARINDA KÖRELECEĞİ GÜNLER GELECEKTİR

Ankara Katliamı’nda yaralanan Malatya BTS şube başkan yardımcısı Hasan Akdemir Ankara’da hayatlarını kaybedenleri anarak şöyle konuştu;

 

“Değerli basın emekçilerini işçi ve emekçileri basın emekçilerini köylüleri işsizleri yüreklerinde emeği barışı ve demokrasiyi yaşatan siz canları saygıyla selamlıyorum. 1 Mayıs 1977, 1989, 1996 ve Ankara Katliamı’nda kaybettiğimiz 101 canı saygıyla anıyorum. Ankara’da kaybettiğimiz 101 canımızın ne yazık ki 12’si Malatya’dan ve bizim arkadaşlarımızdı. Tüm bu katliamlarda hayatlarını kaybeden arkadaşlarımız ve yoldaşlarımızın anılarının önünde saygıyla eğiliyorum.”

 

Hasan Akdemir’in ardından söz alan DİSK temsilcisi Halil İbrahim Akyol ise konuşmasında;

 

“Bugün sloganlarla popülist söylemlerle içi boşaltılmış sözlerle geçiştirilecek bir gün değildir. 1 Mayıs’ın hakkını verebilmiş olsaydık, haklarını isteyen değil haklarını söke söke alanlar olurduk. Buradan işçi ve emekçilere sesleniyorum. Uluslararası emperyalistler ve işbirlikçileri işçi ve emekçileri köleleştirmeye çalışıyor. Ancak bu kesimler bilmelidirler ki en keskin kılıçların bile köreleceği günler gelecektir. 1 Mayıs özgrlük eşitlik kardeşlik demektir. 1 Mayıs eşit haklarla bir arada yaşamak demektir. 1 Mayıs insanca yaşanılan bir Türkiye demektir” dedi.

 

DİSK Temsilcisi Halil İbrahim Akyol’un ardından konuşmasının ardından söz alan KESK dönem sözcüsü ve Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya 1 Mayıs’a katılan kitleye seslenerek;

 

“Sistem çarkını döndürmek uğruna emekçilerin haklarını gaspediyor. Çünkü üretenden ve yaratandan korkulmuştur. Ama ne çare bugün buradayız. Çünkü biliyoruz ki birleşen halklar asla asla ve asla yenilmez. Buradayız meydandayız birklik olmaya el ele vermeye ekmeğimizi aşımızı ve acımızı paylaşmaya devam edeceğiz.

 

 Arkadaşlar mücadelemizi bayram havasında yapıyoruz ama bir yanımızda hüzünlü. Buna sebep olanlar hesap verene kadar eşlerimiz, annelerimiz, babalarımız huzur içinde uyuyana kadar mücadelemiz de devam edecektir” dedi.

1 Mayıs mitingi halaylarla zılgıtlarla devam ediyor

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.