ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

1 MAYIS MALATYA DA AYNI COŞKUYLA SONLANDI

 

01 Mayıs 2016 14:31
1 MAYIS MALATYA DA AYNI COŞKUYLA SONLANDI

 

 

1 Mayıs İşçi Bayramı Malatya’da KESK birleşenleri olan sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve bazı siyasi partilerin katılımıyla Turan emeksiz üst kavşağında coşkuyla kutlanırken olaysız ve aynı coşkuyla sonlandırıldı.

KESK, TMMOB, TTB ve DİSK’in organizasyonu ile düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi işçi ve emekçilerin saat 12.00’da emeksiz alt kavşağında buluşarak yürüyüşe geçmesiyle başladı. Tertip komitesini oluşturan kurumların yanı sıra 10 Ekim Ankara Katliamında düzen enlenen terör saldırında hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin de bulunduğu 1 Mayıs yürüyüşüne ESP, HDP, DBP, EMEP,ÖSP, CHP, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği, Öğrenci Dayanışması, Haziran Hareketi kortejleri ile katıldı.

 

 1 MAYIS’A ANKARA KATLİAMI DAMGASI

 

Emeksiz alt kavşağında başlayan yürüyüşe katılan kortejlerin 1 Mayıs Meydanı’na (Emeksiz Üst Kavşağı) ulaşmalarıyla miting programı başladı. 1 Mayıs ‘a katılan vatandaşlar özelde 10 Ekim katliamı ve tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından Ankara da ki Katliam’da katledilenlerin isimlerini okunmasına alanda bulunan bütün halk “burada” şeklinde karşılık verildi.

Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, meydanda en ön sırada yer aldı. Hayatını kaybedenlerin resimleri sahne önüne asılırken, aileleri de kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını ellerinde tuttu.

Daha sonra sırayla konuşmalara geçildi;

İlk olarak DİSK temsilcisi Halil İbrahim Akyol’a söz verildi. Akyol, “Bugün, dünün tecrübelerinin öğrenilerek, geleceğin planlandığı güne ait fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiği gündür. Bugün, sloganlarla popülist kelimelerle geçiştirilecek gün değildir. Başta tüm emekçiler, özellikle bu tarihi günde içinde bulundukları aymazlıktan kurtularak, bugünün hakkını vermelidirler.1 Mayıs; özgürlük, eşitlik ve kardeşlik demektir. 1 Mayıs; eşit haklılık temelinde insanca, barış içinde bir arada yaşamak demektir. 1 Mayıs; sömürüsüz ve savaşsız bir dünya ve insanca yaşanılan bir Türkiye demektir.”dedi

 

İkinci olarak BTS Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir de, Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenleri anarak, “Bizler emek ve meslek örgütleri olarak tüm dost kurumlarla beraber arkadaşlarımızın anısını ve mücadelesini yaşatmak için her zaman bir arada olacağız. Her zaman omuz omuza olacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız”

Böyle davrandığımız için bir bedel ödetildi. Ama bizler yılmayacağız, sinmeyeceğiz ve geri çekilmeyeceğiz. İşte buradayız” dedi

Daha sonra söz alan 1Mayıs kutlamalarının coşkunlukları arasında konuşmaya davet edilen Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı, KESK Dönem Sözcüsü ve 1 Mayıs Düzenleme Kurulu Başkanı Tarık Kaya, “Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçiler ve emekçiler, yaşasın halkların kardeşliği. Buradayız, meydanlardayız. Birlik olmaya, el ele vermeye; ekmeğimizi, aşımızı, acımızı paylaşmaya devam edeceğiz. İşçiden, emekçiden yana, barıştan, huzurdan yana, ezilenden yana; sömürene karşı, kana susayana, doymayana karşı mücadeledeyiz. Mücadelemizi, eylemimizi bayram havasında yapıyoruz ama bir yanımız hem hüzünlü hep acılı. Ne çok özlemişiz bayram havasını yüreğimizde hissetmeyi. 10 Ekim’de Ankara’da kaybettiğimiz 12 canımızın yası hala sürüyor. Buna sebep olanlar hesap verene kadar; eşlerimiz, babalarımız, annelerimiz, dostlarımız huzur içinde uyuyana kadar sürmeye de devam edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından halay çekildi. Kutlama programında ayrıca Halk Müziği sanatçısı Servet Kocakaya konser verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.