ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

İŞİMİ GERİ İSTİYORUM " DEDİLER GÖZ ALTINA ALINDILAR

 

05 Ocak 2017 22:13
 İŞİMİ GERİ İSTİYORUM

 

 

Malatya’da “ İŞİMİ İSTİYORUM “ diyerek Emeksiz caddesi üst kavşağında açıklama ve oturma eylemi yapmak isteyen, beş KESK üyesi KHK larla ihraç edilen insanlar eyleme başladıktan kısa bir süre sonra güvenlik güçlerince izinsiz eylem yapmaktan gözaltına alındı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen aralarında öğretmen ve sağlık çalışanı ve onlara destek amaçlı olan bir kişi ile toplamda, beş kişilik gurup, Malatya Emeksiz üst kavşağında, “İşimi ve ekmeğimi geri istiyorum” diyerek ellerine bulunan dövizlerle açıklama ve oturma eylemi yapmak istedi. Emniyet kuvvetleri, gurup üyelerine, “Yaptığınız yasal değil, gereken izinleri Valilikten alın ve öyle eyleminizi gerçekleştirin” diyerek eylemci gurubu uyardı.

Gurup üyeleri polisin uyarılarına karşılık, “Bizler demokratik hakkımızı kullanıyoruz, hakkımızda soruşturma yapılmadan görevlerimizden ihraç edildik, işimizi ve ekmeğimizi geri istiyoruz”  dediler.

Bu arada slogan atıp açıklama ve arkasından oturma eylemi yapınca, emniyet güçleri, Erdoğan Canpolat, Özkan Karataş, Cengiz Göcen, Özdemir Aydın ile onlara destek vermek için gelen C.U, İsimli bir şahsı gözaltına alırken, eylemciler gözaltı alınmasına direndi ancak, polis ekipleri hak arama ve işimi istiyorum diyen eylemcileri polis aracına koyarak, emniyete götürdü.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.