ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

BÜRO EMEKÇİLERİNDEN İHRAÇLARA TEPKİ!

 

09 Ocak 2017 03:45
BÜRO EMEKÇİLERİNDEN İHRAÇLARA TEPKİ!

 

 

Çıkartılan son, Kanun Hükmünde kararname ile Malatya’da kamu dairelerinde görev yapan ve görevlerinden ihraç edilen Büro Emekçileri Sendikası Malatya Şube üyeleri, “hiçbir soruşturma yapılmadan görevlerinden ihraç edilmelerine” tepki gösterdiler.

Eğitim Sen Malatya Şube Binasında Basın açıklamasında bulunan Büro Emekçileri Sendikası Malatya İl Temsilciği Kazım HAZAR, yapılan ihraçların, hasız ve hukuksuz yapıldığını, ihraç edilen üyelerin hiçbir terör örgütüne yönelik bağlantılarının olmadığını iddia ederek şu açıklamalara yer verdi: “Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerini yaşıyoruz. 15 Temmuzdan bu yana devam eden Olağanüstü Hal uygulamaları çığırından çıkmış halde, Ülkemizde demokrasiye, insan haklarına dönük bir kıyım uygulanıyor. Her yanda patlayan bombalar insanların sokakta, çalışma yaşamında maruz kaldığı şiddet her gün katlanarak artıyor. İnsanların temel yaşam hakkı ve çalışma hakkı güvence altında değil.

Geçtiğimiz Cuma günü gece yarısı resmi gazetede ilan edilen 679.680.681 nolu yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üyelerimizden Malatya Adliyesinde çalışan 1 kişi ve Malatya İş kurumu çalışanı 4 kişi ihraç edilmiştir. İş Kurda ihraç edilen 4 kişinin BES üyesi ve alevi inancına sahip olması manidardır. İhraçların temel amacı örgütlenmeyi engellemek, sendikaları bitirmek, muhalifleri susturmaktır. İhraç edilen adliye çalışanı üyemiz özelleştirmeden dolayı tekelden 4/C kadrosuyla Malatya Adliyesinde görev yapmakta ve herhangi bir adli idari soruşturma geçirmemiştir. İŞKUR’da ihraç edilen arkadaşlarımız 25 yıl 22 yıl 9 yıl ve 4 yıl hizmetleri süresince herhangi bir idari ve adli soruşturma açılmamıştır, çalışmalarından dolayı mesai arkadaşları ve hizmet verdikleri İş arayan/İşveren tarafından sevilen, Valilik Makamınca takdir verilen, olumlu sicilden dolayı terfi alan üyelerimize isnat edilen suçlamayla ilgili herhangi bir savunma hakkı verilmemiştir.

Büro Emekçileri sendikası kurulduğu günden buyana Demokrasiyi, Barışı, Adaleti, Eşitliği, Parasız Eğitimi, Parasız Sağlık hizmetini ve nitelikli kamusal hizmetleri savunan bir sendikadır. Haksızlığa karşı çıkan haklının ve mazlumun yanında olan sendikamızın faaliyetleri ve üyelerimiz KHK ile kamu oyunda itibarsızlaştırılmak istenmesi kabul edilemez. Üyelerimiz çalıştıkları her kurumda insan odaklı, örnek kişiliğe sahip nitelikli kamusal hizmet sunma gayreti içindedirler. Üyelerimizin ile ilgili hiçbir soruşturma yapılmadan ihraç edilmesi düşündürücüdür.

Üyelerimizin tekrar işlerine dönmeleri için Hukuki süreci takip edeceğiz ilgili yerlere itirazlarımızı yapıp Hukuki ve fiili mücadelemize devam edeceğiz, Malatyalı hemşerilerimizi Emekten, Demokrasiden, Barıştan, Eşitlikten yana olan tüm kesimleri bu hukuksuzluğa karşı durmaya KESK ile dayanışmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.