ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

PSAKD ' KARTAL ŞUBEMİZE VE CEMEVİMİZE DÖNÜK TEHDİTLERİ VE SALDIRILARI KINIYORUZ!'

 

10 Mayıs 2018 20:59
PSAKD ' KARTAL ŞUBEMİZE VE CEMEVİMİZE DÖNÜK TEHDİTLERİ VE SALDIRILARI KINIYORUZ!'

 

 

PSAKD ) Pir Sultan Abdal Kültür Derneği genel sekreteri Onur Şahin imzasıyla yazılı bir açıklama yapılarak son zamanlarda Cem evlerine ve kurumlarına bazı evlere dönük işaretlemelere yönelik basın açıklaması yapıldı.

Onur Şahin yaptığı yazılı açıklama da” Alevi halkımızın evlerine, Cem evlerine ve kurumlarına dönük işaretleme, yazılama ve tehdit içeren bildiriler bırakma tarzındaki taciz ve saldırılar artık rutin ve sıradan bir hal almış durumdadır.     Defalarca evlerimiz Maraş katliamından aşina olduğumuz şekilde işaretlendi. Defalarca kurumlarımıza ırkçı-faşist-gerici içerikte yazılamalar yapıldı. Defalarca tehdit içeren bildiriler kapılarımıza bırakıldı.

Bunun en son örneğini Pir Sultan Abdal Kültür Derneğimizin Kartal Şubesinde yaşadık.

       Ülkü Ocaklarının “Türklük bedenimiz İslamiyet ruhumuzdur, ruhsuz beden ceset olur” şeklindeki etiket afişleri Kartal Şubemizin duvarlarına yapıştırıldı. Kim ne kadar inkar ederse etsin bizlere verilmek istenen mesaj gayet açıktır: Türk- İslam kimliğini kabul etmez, bu kalıbın içine girmezseniz ceset olursunuz.

        Ancak Ülkü Ocakları her zamanki içi boş inkârcı faşizan söylemleriyle deyim yerindeyse zeytinyağı gibi üste çıkıp bir de üstüne Şube Başkanımız Songül Tunçdemir'i “provakatif, sandığa dönük, halkın nabzını etkilemek amacıyla açıklama yaptı” diyerek suçladılar. Ayrıca Kartal Cem evimizi ''Cem evi ile uzaktan yakından ilgisi olmayan'' yer olarak tanımlayarak Cem evimize hakaret ettiler.

        Songül Tunçdemir yaptığı açıklamalarla sözde Ülkü Ocaklarını hedef göstermiş. Etiket afişlerdeki imzanın kime ait olduğu ortadadır. Yazılanlar ortadadır. Yapıştırıldığı yer ortadadır. Şube Başkanımızın bu durum karşısında ne demesi bekleniyordu? Ayrıca Ülkü Ocaklarının yapmış olduğu açıklamada durum son derece açıktır. Şube Başkanımız da doğru bir tavırla bunun açık bir tehdit ve saldırı olduğunu ifade etmiştir.

       Ülkü Ocakları ise alışılageldiği şekilde ciddiyetten uzak inkârcı ve faşizan bir anlayışla “hepimiz kardeşiz” gibi söylemlerle bu saldırıları yapanlar kendileri değilmiş gibi bir de bizleri suçlayıp hedef göstermişlerdir. Bu tavır “hem suçlu hem de güçlü” şeklinde ifade edilebilecek bir tavırdır. Ayrıca sizler bizim kardeşimiz değilsiniz.

Çorum’un, Maraş’ın ve Sivas’ın katilleri bizim kardeşimiz olamaz.

      Şu iyi bilinsin ki; hiçbir tehdit bizleri yolumuzdan çeviremez. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak sonuna kadar Kartal Şubemizin ve Şube Başkanımız Songül Tunçdemir’in yanındayız. Bu tehdidin peşini asla bırakmayacağız. Sürecin takipçisi olacağız. Sorumlular hakkında bütün yasal ve hukuki işlemleri başlatacağız.

     Pir Sultan Abdal’ın “Dönen Dönsün Ben Dönmezim Yolumdan” şiarıyla ne pahasına olursa olsun eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelemize devam edeceğiz…

Onur Şahin

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.