ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

PSAKD “ 10 Ekim Katliamını Unutma Unutturma!”

 

10 Ekim 2020 13:21
PSAKD “ 10 Ekim Katliamını Unutma Unutturma!”

 

 

           Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi Türkiye genelinde bir yazılı açıklama yaparak 10 ekim katliamını unutmadık unutturmayacağız diyerek demokrasi şehidi 103 kişiye sahip çıktı.

PSAKD Genel merkezince yayınlanan yazılı açıklama Malatya PSAKD şube başkanı Latife Ulutaş tarafında okundu.

        Yayınlanan açıklama da “  10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde gerçekleştirilen katliamın beşinci yıldönümünde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak öncelikle bu katliamda yitirdiğimiz bütün canlarımızı, dostlarımızı ve yoldaşlarımızı saygıyla, sevgiyle ve özlemle anıyoruz.

           İnsanlarımız o gün sadece Barış’ı savunmak için toplanmışlardı. “Savaşa inat, barış hemen şimdi” şiarıyla Ankara Garı önüne gelmişlerdi. Onların ellerinde silah yoktu. Onların ellerinde güller vardı, karanfiller vardı, güvercinler vardı.

          Alanda barış türküleri söylüyorlardı. Kardeşlik halayları çekiyorlardı. Ancak insanlık düşmanı katil IŞİD mensubu iki cani terörist polisin ve devlet güçlerinin gözetiminde arkadaşlarımızın içine girdiler. Peş peşe üzerlerindeki bombaları patlattılar.

           103 canımız vahşice katledildi. Bedenleri paramparça edildi. Barış türkülerinin söylendiği, halayların çekildiği, güvercinlerin uçurulduğu meydan kana bulandı. Katledilen yoldaşlarımızın yanında yüzlerce arkadaşımızın bedenlerinde tedavisi mümkün olmayan kalıcı hasarlar oluştu.

          Yaşanan bu vahşice katliamın acısı yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Katledilen canlarımıza olan özlemimiz her geçen gün daha da büyüyor. Aynı şekilde bu katliamı gerçekleştirenlere, bu katliamı önleyebilecekleri halde önlemeyip yönlendirenlere ve teşvik edenlere olan öfkemiz de büyümektedir.

              Emniyet ve istihbarat birimlerinin katilleri aylarca izlemelerine ve saldırı olacağını bilmelerine rağmen hiçbir müdahalede bulunmayıp katliamın önünü açtıkları dava dosyasındaki yüzlerce belgeyle sabittir. Bugüne kadar olayda sorumluluğu bulunan hiçbir kamu görevlisi hakkında en ufak bir işlem yapılmadı. Katliamın üzeri birkaç IŞİD’li teröristin üzerine yıkılarak kapatıldı.

            “Hem suçlu hem güçlü” misali bugüne kadar yoldaşlarımızı anmamıza dahi tahammül edilemeyerek defalarca saldırıya uğradık. Ama ne yapılırsa yapılsın bu katliamın hesabını sormaya devam edeceğiz. Sadece tetikçi katiller değil, bu katliamda sorumluluğu bulunan bütün devlet yetkilileri mahkeme önüne çıkıp hesap verinceye kadar bu davanın peşini bırakmayacağız.

Bütün halkımızı duyarlı olmaya, 10 Ekim Katliamında yitirdiğimiz canlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.  

10 Ekim Katliamını Unutma Unutturma!

 Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.