“ Yeni Malatya spor’u bu hale düşürenlerden hesap sorulsun “SPOR“ Yeni Malatya spor’u bu hale düşürenlerden hesap sorulsun “ÖRNEK REKLAM · 970×90
BIST14.501
DOLAR48,08
EURO56,09
ALTIN7.165
BITCOIN3.784.650
30° MALATYA
reklam
Gündem

ÇGD' nin Basın Kartı Davası Yarın Danıştay'da Duruşmalı Görülecek

               “ Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) olarak, 2018 yılının Aralık ayında yayınlanan Basın Kartı Yönetmeliğini Danış tay nezdinde dava konusu yapmıştık.

05 Aralık 2022 1,8B okunma
ÇGD' nin Basın Kartı Davası Yarın Danıştay'da Duruşmalı Görülecek
ÇGD' nin Basın Kartı Davası Yarın Danıştay'da Duruşmalı Görülecek

 

 

               “ Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) olarak, 2018 yılının Aralık ayında yayınlanan Basın Kartı Yönetmeliği’ni Danıştay nezdinde dava konusu yapmıştık.

              Söz konusu dava, ilk olarak Danıştay 10. Daire, sonrasında itiraz yoluyla Danıştay İdari Dava Daireleri tarafından ele alınmış ve basın özgürlüğüne aykırı hükümlerin birçoğunun yürütmesi durdurulmuştu. Davanın 10. Daire tarafından esastan ele alınması beklenirken, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Yönet melik’in yürütmesi durdurulan hükümlerini, basın özgürlüğüne aykırı şekilde değiştirme yoluna gitmişti.

              Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının davamızı hükümsüz bırakma amaçlı söz konusu değişikliklerini de dava konusu yaptık.

              Basın kartları aracılığıyla gazeteciler üzerinde baskı kurmak ve ‘memur ve makul gazeteci’ oluşturmak içerikli Basın Kartı Yönetmeliği’ne ilişkin düzenlemelere karşı iki dava dosyası kapsamında mücadelemiz devam ediyor.

               Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına karşı basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı yolunda yürüttüğümüz mücadelemizin ilk dava dosyasının esastan görüşülmesi yarın (06.12.2022) Danıştay 10. Daire’de duruşmalı olarak gerçekleştirilecektir. Duruşmada Genel Başkanımız Can Güler yüzlü ile avukatımız Onur Can Keskin beyanda bulunacak. Basın özgürlüğü mücadelemizde yanımızda olmanız dileğiyle, iyi çalışmalar.”

 

 Yer: Danıştay 10. Daire

 (Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:149

Eskişehir Yolu 10. Km Çankaya/ANKARA)

 

 Tarih: 06.12.2022 (Salı)

Saat: 09.45

 

                                                 ÇGD Genel Merkez Yönetimi

 

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

Gündem kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…
BAŞKAN GEÇİT GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI İLE BULUŞTUGÜNDEMBAŞKAN GEÇİT GELECEĞİN BİLİM ADAMLARI İLE BULUŞTUÖRNEK REKLAM · 970×90

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.