ALTIN
 2.245,43
DOLAR
 32,1652
STERLİN
40,7273
EURO
 34,9060

DEVA Partisi Malatya il gençlik çalışmaları başkanı Yakup coşkun’un;  “GENÇLİK EYLEM PLANI”NIN TANITIMI DOLAYISIYLA YAPTIĞI AÇIKLAMA”

Bilgi üretiminin arttığı, teknolojinin hızla geliştiği, rekabetin küresel ölçeğe taşındığı, yeni Mesleklerin ortaya çıktığı bir çağda yaşıyoruz. 

17 Ocak 2023 04:21
DEVA Partisi Malatya il gençlik çalışmaları başkanı Yakup coşkun’un;   “GENÇLİK EYLEM PLANI”NIN TANITIMI DOLAYISIYLA YAPTIĞI AÇIKLAMA”

 

 

             Bilgi üretiminin arttığı, teknolojinin hızla geliştiği, rekabetin küresel ölçeğe taşındığı, yeni

Mesleklerin ortaya çıktığı bir çağda yaşıyoruz.

            Gençlerin, dünyada ve ülkemizde teknoloji, Dijitalleşme ve ekonominin hızla şekillendirdiği sosyokültürel yaşamda başarılı olabilmeleri için her alanda güven ve refah ortamının oluşturulması gerekmektedir.

           Türkiye’nin insan haklarına dayalı demokratik bir hukuk devleti olma konusundaki eksiklerinin farkında lığıyla DEVA Partisi olarak “Gençlik Eylem

            Planımızı” açıklarken önceliğimiz ÖZGÜRLÜK diyoruz. İfade özgürlüğü güvence altına Alacağız. Festivallere, konserlere ve bahar şenliklerine konulan keyfi yasak dönemini bitireceğiz. Dezenformasyon yasasını kaldıracağız.

             Ülkemizde gençlerde olduğu gibi her yaştan insanın da en öncelikli kaygısı ekonomi ve istihdam sorunudur.

 Hedefimiz, Türkiye’de ev genci bırakmamak. Değişen ve gelişen ihtiyaçlara göre yeni nesil iş modellerini desteklemenin yanı sıra gençlerin profesyonel çalışma hayatını erken yaşta deney imlemesini sağlamak önceliğimizdir.

            Engelli gençlerin istihdamını zorlaştıran fiziki koşulların giderilmesi için ilgili bakanlık ve yerel yönetimler ile ortak projeler ve destekler sağlayacağız.

Türkiye'yi Metaverse’de öncü ülke yapacağız.

Metaverse okur-yazarlığı eğitimi ve Blockchain yazarlığı için eğitimler vereceğiz.

             Dijital dünyada oluşturulan bütün sanatları gelişimini destekleyeceğiz. Bu nedenle gençlerin

Teknolojiye erişiminin önündeki engelleri kaldıracağız. Teknolojik ürünlerdeki ağır vergi koşullarını kaldıracağız ve sosyal medya özgürlüklerini genişleteceğiz.

             Cep telefonu, tablet, bilgisayar, oyun konsolu gibi dijital cihazlar üzerindeki vergi yükünü azaltacağız 25 yaşa kadar tüm gençlere bedava internet hizmeti sunacağız.

Gençlerin yaşamlarını kolaylaştıracak kart uygulamalarını hayata geçireceğiz.

Lise ve üniversite giriş eğitim sınav ücretlerini ihtiyaç sahipleri için ücretsiz yapacağız. Gençlerin barınma sorununa son vereceğiz. Yurda yerleşemeyen ihtiyaç sahiplerine kira desteği vereceğiz. KYK yurtlarındaki giriş ve çıkış saati uygulamasını kaldıracağız.

            Kamuda işe alımlarda, haksız ve hukuksuz uygulamalara neden olan mülakatı kaldıracağız

Kamuda işe alımlarda objektif kriterleri ve liyakati esas alacağız.

             Zorunlu ve bedelli askerliğin bir arada uygulanmasını kaldırarak profesyonel orduya geçeceğiz.

Gençlerin hayallerini ülkelerinde yaşayabilmeleri için, gençleri başarı bursları ile destekleyerek beyin göçünü azaltacağız.

             Beyin göçüne yol açan emek- sermaye çelişkisi ortadan kaldırarak gençlerin ülkelerinde emeklerinin karşılığını almalarını sağlayacağız.

 Spordan sağlığa, eğitimden sanata, bilime birçok ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi olan ve yönlendiren bir gençlikle özgür ve müreffeh bir Türkiye inşa ederek ülkemizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.