ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HDP’nin “Yarını Bugünden Kuruyoruz” Konferansı Gerçekleşti

 

11 Ocak 2016 20:14
HDP’nin “Yarını Bugünden Kuruyoruz” Konferansı Gerçekleşti

 

 

 

Halkların Demokratik Partisi, Ocak ayının ortalarında gerçekleştireceği merkezi konferans öncesinde tüm ill ve ilçelerde olduğu gibi Malatya’da da il konferansını “Yarını Bugünden Kuruyoruz” adıyla Malatya Öğretmenevi’nde gerçekleştirdi.

HDP’nin 7 Haziran zaferi ve 1 Kasım’da yaşadığı daralmanın nedenleri üzerine tartışmaların gerçekleştiği konferansı yöneten divanda HDP Parti Meclis üyeleri Doğan Erbaş ve Ebru Ergen korkmaz yeraldı.

Ebru Ergen Korkmaz tarafından okunan konferans tartışma başlıkları isimli metnin ardından yine PM üyesi Doğan Erbaş tarafından da güncel siyasal durum değerlendirilmesi yapıldı. HDP PM üyeleri Doğan Erbaş ve Ebru Ergen Korkmaz’ın konuşmalarının ardından konferansa katılan HDP’lilerin söz aldığı toplantıda HDP’nin yaklaşık 2 yıllık pratiği genel siyaset ve Malatya siyaseti çerçevesinde değerlendirildi.

Sur, Cizre, Nusaybin, Silopi ve Dargeçit’e vurgu yapılan konuşmalarda HDP’nin birleşik mücadele ve halk hareketinin hala dominosu olduğu saptamaları öne çıkarılarak özellikle 1 Kasım ve sonrasında gelişen daralma devlet şiddetine bağlandı. Kimi konuşmalarda devlet şiddetinin HDP’yi de pasifize ettiği belirtilirken HDP’nin mevcut durumunu aşması için genel konferansa sunulmak üzere bir dizi önergeler konuşmacılardan alınarak tutanaklaştırıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.