ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

CHP’nin kafası karışık: hedefteki akademisyenlere bir destek bir eleştiri

 

14 Ocak 2016 15:12
CHP’nin kafası karışık: hedefteki akademisyenlere bir destek bir eleştiri

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, bir diğer genel başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nu yalanlayarak 1100’ün üzerindeki akademisyenin imza verdiği ‘Bu suça ortak olmayacağız’ bildirgesinin arkasında olmadıklarını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında barış çağrısı metnine imza attığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefinde olan 1128 akademisyenin yanında olduklarını söyledi.

Tanrıkulu, bu aydınların, entelektüellerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, “Doğrudan doğruya kullandıkları ifade özgürlüğüdür. Düşüncelerini beğenmeyebilirsiniz, karşı da çıkabilirsiniz ama o düşüncelerden dolayı bu aydınları, entelektüelleri, akademisyenleri aşağılamak, yok saymak, cezalandırmak, ‘hain’ ilan etmek hiçbir demokraside kabul edilebilir bir şey değildir” dedi.

Akademisyenlerin yaptığı çağrının yanında olduklarını vurgulayan Tanrıkulu, iktidarın, ‘barış‘ kelimesine tahammül edemediğini söyledi.

‘Ben partinin sözcüsüyüm’

Ancak bu açıklamadan saatler sonra gazetecilerin karşısına geçen Haluk Koç, Tanrıkulu’nu yalanladı.

Koç, Tanrıkulu’nun CHP olarak bildirgeye destek verdikleri yönündeki açıklamasına, “Hayır efendim parti olarak biz bu bildirgenin arkasında değiliz. Ben partinin sözcüsüyüm. Düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde herkes düşüncesinin ifadesini yapar. Bu hürriyetten yararlanır, teröre davetiye çıkartmadan, şiddeti teşvik etmeden, bu çerçevede düşüncesini ifade eder. Bunu hainlikle itham edenlerin kendi düşüncelerini ortaya koyması lazım” karşılığını verdi.

İçeriği konusunda tabii bizim de eleştirilerimiz var’

CHP olarak ‘bildirinin içeriğinden bağımsız olarak‘, “Düşünce, ifade hürriyeti, demokrasilerdeki kurallardan bir tanesidir. Şiddet önermeyen, terörü teşvik etmeyen düşünceler ifade edilebilir” diyen Koç, Erdoğan’a da yüklenerek, “Çözüm süreci diye bir süreç çalıştırdığınız dönem sizi alkışladıkları zaman bunlar çok iyi akademisyendi değil mi? Sizi gidi sizi. Şimdi vatan haini karanlık insanlar. İçerisinde şiddete teşvik, terörü özendirme varsa ilgili maddeler çerçevesinde kovuşturma açılır. Yoksa içeriği konusunda tabii bizim de eleştirilerimiz var” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.