ALTIN
 2.510,03
DOLAR
 32,5947
STERLİN
40,4574
EURO
 34,8297

‘Ülkemde de sorunların eşitlik ve demokrasiyle çözülmesini isterdim’

 

25 Ocak 2016 20:49
‘Ülkemde de sorunların eşitlik ve demokrasiyle çözülmesini isterdim’

 

 

Yıldız oyuncu Arda Turan, verdiği bir mülakatta İspanya ile Katalonya arasındaki süreci örnek göstererek, “Katalonya, sorunlarını demokrasiyle çözmeye çalışıyor; ölümler ve savaşla değil. Ülkemde bu sorunların eşitlik ve demokrasiyle çözülmesini çok isterdim,” dedi.

Barcelona forması giyen Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Turan, İspanya’da Cadena Ser radyosunun sorularını yanıtladı.

Yıldız oyuncudan, İspanya’dan ayrılması gündemde olan Katalonya ile Türkiye kıyaslamasını içeren bir soruya yanıt vermesi de istendi.

Turan, kendisine yöneltilen, “Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı’nı tanıyor musun?” sorusuna “Hayır” yanıtını verirken, “Ancak Katalanların düşüncelerine saygı duyuyorum. Bu konudaki gelişmeler keşke benim ülkemde de bu şekilde olsa” ifadelerini kullandı.

Turan, Katalonya ile Türkiye’yi kıyaslaması istenince de şunları söyledi:

“İspanya ve Türkiye’deki durumlar biraz farklı. Katalonya, sorunlarını demokrasiyle çözmeye çalışıyor; ölümler ve savaşla değil. Ülkemde bu sorunların eşitlik ve demokrasiyle çözülmesini çok isterdim.”

 

Barış çağrısı yapmıştı

 

Arda Turan, 2011’de de barış çağrısı yapmış ve “Hem Kürt halkına hem Türk halkına, kendini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hisseden herkese seslenmek istiyorum; lütfen bu ölümler dursun. Çünkü ölenlerin hepsi bizim evlatlarımız,” demişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.