ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Halkevleri İçişleri Bakanlığı önünde haykırdı: ‘İnsanlar ölüyor! Görmüyor, duymuyor musunuz'’

 

25 Ocak 2016 04:54
Halkevleri İçişleri Bakanlığı önünde haykırdı: ‘İnsanlar ölüyor! Görmüyor, duymuyor musunuz'’

 

 

Ankara’daki Halkevi şubelerinden birer kişi Cizre’deki ablukada 27 yaralının bir binanın bodrum katında bekletilmesine karşı İçişleri Bakanlığı önüne gitti. “İnsanlar ölüyor! Görmüyor, duymuyor musunuz?” diyen Halkevciler, yetkilileri göreve çağırdı

Halkevleri’nin Ankara’daki şubelerinden birer temsilci Cizre’de 18’i ağır 27 yaralının Caferi Sadık Sokak’taki 5 katlı bir binanın bodrum katında bekletilmelerine karşı İçişleri Bakanlığı önüne gitti. Bakanlık önünde Halkevleri adına açıklamayı Halkevleri Bölge Temsilcisi Candaş Türkyılmaz gerçekleştirdi. Türkyılmaz, Cizre’de insanların bir yandan katledildiği bir yandan da yaralıların tedaviden mahrum bırakıldığını belirttiği açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın sorumluluğunu yerine getirmemesi yüzünden yaralıların tedavi edilemediğini vurguladı. Cizre’de yaşayan insanların yüzde 85’inin ilçeyi terk ettiğinin altını çizen Türkyılmaz, nüfusun 20 bine kadar düştüğünü söyledi.

Türkyılmaz, açıklamayı şu sözlerle tamamladı:

7 Haziran’dan bu yana Cizre, Silopi, Sur, Silvan ve Dargeçit’te başlatılan sokağa çıkma yasakları sonucunda insanların yaşam, barınma ve sağlık hakkı gasp edilmekte, insanca yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Savaşın değil barış inşa edildiği bir ülke için yetkilileri acilen göreve çağırıyoruz.

Basın açıklamasının okunmasının ardından Halkevciler “Saray savaş halklar barış istiyor” sloganıyla İçişleri Bakanlığı önünden ayrıldı. (Sendika.Org/ Ankara)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.