ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

ÖDP Malatya İl örgütü 8’nci olağan kongresini gerçekleştirdi

 

07 Şubat 2016 05:59
ÖDP Malatya İl örgütü 8’nci olağan kongresini gerçekleştirdi

ÖDP DE SEDA UÇAR DÖNEMİ

 

ÖDP Malatya İl örgütü 8’nci olağan kongresini  bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Tek liste ve 52 delegenin oy kullandığı seçimde Seda Uçar, ÖDP Malatya İl Başkanı oldu.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖSP) 8’nci olağan kongresini gerçekleştirdi. Dilan Düğün Salonunda yapılan kongreye ÖSP Eş Genel Başkanı Alper Taş da katıldı. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra divan heyeti oluşturuldu, ardından da kongrenin açılış konuşmasını mevcut il başkanı Ali Amanat yaptı. Daha fazla özgürlük ve dayanışma istediklerini ifade eden Amanat, karanlık günlerden geçildiğini, açılar yaşadıklarını, inadına devrim ve sosyalizm dediklerini ifade etti.

Mevcut başkan Ali Amanat’ın, aday olmadığı kongrede Seda Uçar, il başkanlığına seçilirken kongreye katılan ÖDP eş genel başkanı Alper Taş, ak partinin Suriye politikalarını eleştirerek, “ Suriye’deki yangının ülkemize de sıçradığını” söyledi. Taş ayrıca Ak parti hükümetinin, “ rant peşinde” olduğunu söyledi.

 

Özel bir düğün salonunun da gerçekleştirilen kongreye ÖDP Eş genel başkanı Alper Taş’ın yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile parti üyeleri katıldı. Divan başkanlığı onayından sonra açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Aliekber Baytemur, kongre’de yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi. Faaliyet ve Mali raporların okunması ve onayından sonra, başkan olarak son konuşmasını gerçekleştiren Ali Amanat,şunları kaydetti: “ ÖDP’nin 20. Yılında daha fazla özgürlük, daha fazla dayanışma diyoruz. Zor zamanlardan geçiyoruz, yaşadığımız acılar kelimelerle ifade edilir gibi değil, karanlık bir süreç yaşıyoruz. Her şeye rağmen acılarımızla ve umutlarımızla geleceğe adım atıyoruz. Acılarımızı unutmayacağız, unutmayacağız Mahirleri, Denizleri, İboları, unutmayacağız Gezi direnişinde hayatını kaybeden gençlerimizi, Unutmayacağız Suruç’ta 10 Ekim’de Ankara’da hayatını kaybedenleri, unutturmayacağız.”

 

Daha sonra söz alan Seda uçar ise şu ifadelere yer verdi: “ AKP, rejiminin faşist savaş ve baskıcı politikalarına dayanarak, geleceğimizi teslim aldığı bir dönemdeyiz. Bir yandan emeğe yönelik saldırılar, diğer yandan ülkemizi yangın yerine döndüren savaş ve çatışma ortamı, Cizre’den, Silopi’ye, Hakkâri’den, Sur’a gencecik insanların, sivil ve kadınların, çocukların, asker ve polislerin her gün yaşamını yitirdiği bir dönemde kongrelerimizi topluyoruz. Buradan silahların sustuğu, barışın tesis edildiği Kürt sorunu ve çözüm sürecinin yeniden başlatılması çağrısını bir kez daha yineliyoruz.

ÖDP eş genel başkanı Alper Taş, Kongreleri değerlendirirken,  AKPHükümetini ve politikalarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi Taş konuşmasında şunları kaydetti:

“8. kongremizi gerçekleştiriyoruz Malatya ilinin 8. Kongresi, partimizin 20. Yılına denk geliyor. Mart’ın 12-13’ünde Ankara’da partimizin 8. Kongresini gerçekleştireceğiz. İlk gün konferans tarzında olacak, ikinci gün 13 Mart’ta Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda kongremiz olacak.

 

“BÜTÜN ÇIKIŞLARI TAMAMLAYAMADIK”

 

Solun, solun dostu olduğu, sola sığındığı, dayanışma içerisinde hep beraber büyüdüğü ve büyüyeceği yeni bir kültürü başlattığımızı da inanıyorum. 20 yıllık tarihimize az bir şey sığdırmadık, çok önemli bir çıkıştı ÖDP, çok önemli başlangıçlar, eylemler yaptık, fikirler ortaya koyduk. Fakat doğrusunu söylemek gerekirse, bütün bu çıkışları tamamlayamadığımızı altını dolduramadığımızı, besleyemediğimizi, sürekli kılamadığımızı ve kendimizi toplumsal manada güçlendiremediğimizi tespit ediyoruz.”

 

“SURİYE ATEŞİ BİZİ DE YAKTI”

 

Taş, Suriye’de yaşanan iç savaşa konuşmasını getirerek Suriye’deki  yangının ülkemize de sıçradığını söyledi ve şunları kaydetti: “

 

“2011’de Suriye’de isyan patladığında, bu isyanı gerici bir iç savaşa dönüştüren güçler karşısında AKP’nin bu güçleri her düzeyde, silahlandırdığı, teçhiz atlandırdığı bir dönem de biz dedik ki Suriye’deki yangına benzinle gitmeyin, Suriye’deki yangını söndürmeye çalışın, Suriye’deki yangına benzinle giderseniz, bu yangın bizi de yakar dedik. Nihayetinde 2011’den 2016’ya geldiğimizde Suriye ateşi bizi de yakıyor. Bunun sorumlusu AKP hükümetidir, Cumhurbaşkanıdır ve dönemin dış işleri başkanı Ahmet Davutoğlu’dur.  Ilımlı İslam eksenli, yayılmacı, mezhepçi bir zihniyet, bugün Türkiye’yi Suriye’deki ateşin içerisine atmıştır. Şimdi yakınıyorlar, bağırıyorlar kuşatıldık, kuşatıldık doğrudur bir bakıma Türkiye bugün kuşatıldı ama bu kuşatmanın nedeni, Türkiye Cumhuriyeti adına politika yürüttüğünü iddia eden AKP rejimi ve dış politika anlayışıdır. Libya’da kaçırdığı fırsatı, sözüm ona Suriye’de kaçırmamak, bölgesel bir güç olduğunu ispat etmek için, bunu bir fırsata çevirmek için Suriye’deki isyanı gerici bir iç savaşa döndürdü.  Fakat Suriye direndi Suriye 7 düvele karşı direndi doğrusunu söylemek gerekirse”

 

“SAVAŞI RANTA DÖNÜŞTÜRECEKLER”

 

Taş doğu ve Güneydoğu’da yaşanan çatışmalara değinerek, “ kentteki tarihi yapının yok edildiğini savundu ve yaşanan bu savaş ortamından sonra bu yerlerde rant sağlanacağını” iddialarında bulunarak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’daydık, Diyarbakır’ı bir kez daha gördük. Tarihi Sur kenti tarumar olmuş, yıkılmış taklar ve toplarla. Başbakan müjde veriyor Toledo yapacağız Sur’u diyor, hem insanlar öldürülüyor, hem de bir kentin tarihi kimliği, kültürü yok ediliyor, yani bir kentin ruhu öldürülüyor. Ama Başbakan utanmadan, sıkılmadan rahat bir biçimde Sur’u Toredo yapacağız diyor. Ne yapacaklarını biz biliyoruz, İstanbul’da, Ankara’da büyükşehirlerde ne yaptılarsa onu yapacaklar, inşaat sektörünün önünü açacaklar. Savaşı ranta dönüştürecekler, savaşı bir fırsat olarak görecekler ve beton Cumhuriyeti kurma mücadelelerinde yol almaya çalışacaklar, bir beton kenti yaratacaklar.

7 Haziran ile 1 Kasım arasında yapılan seçim süreci çok kanlı bir seçim süreci oldu ve böyle bir seçim süreci ülkemizde yaşanmadı. 7 Haziran’da kendi aleyhine dönen Milli iradeyi, AKP  1 Kasım’da nasıl kendi lehine çevirdi bunu çok iyi biliyoruz. Baskıyla, savaşla, hileyle, hurdayla Milli iradeyi kendi lehine tecelli ettirdi ve 7 Haziran’dan bu tarafa sürdürülen savaş devam ediyor.

 

“SARAY KULÜBELERE SAVAŞ AÇTI”

 

Bu savaş sarayın kulübelere açtığı bir savaştır. Saray Kulübelere savaş açtı ve kulübeler yanıyor, kulübedekiler yanıyor . Bakın Kürt coğrafyasının en yoksul mahalleleri kıyıma uğruyor. Batıya bakın, batıdaki yanan evlere bakın arkadaşlar, işsiz kaldığı için, öğretmen olması gerekirken atanamadığı için, polis , asker olmak zorunda kalan yoksul Türk çocukları da bu savaşın batı yakasında ölüyor. Her iki tarafa bakın, her iki tarafta da yanan kulübeler.” Diyen Taş,” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlık sistemini getirmemesi için çok yoğun bir şekilde çalışacaklarını” söyleyerek sözlerini tamamladı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Yapılan konuşmalardan sonra seçimlere geçildi.

 

Tek liste ile yapılan seçimde ÖSP Malatya İl Başkanı Seda Uçar,

 

 Yönetim Kurulu asil üyeliklerine

Tacettin Kılıçaslan,

Bedirhan Aslan,

 Cengiz Karabay,

 Can Adıgüzel,

Sercan Aslan,

 Ali Amanat,

 

Disiplin Kurulu asil üyeliğine Aysel Yavuz, Rıza Taşkın ve Ferda Amanat,

 

Büyük Kongre Delegeliği üyeliğine Seda Uçar, Ali Osman İzci, Ali Amanat, Bedirhan Aslan, Cengiz Karabay ve Tacettin Kılıçaslan seçildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.