ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Dündar ve Gül’ün tahliyesini selamlıyoruz

 

26 Şubat 2016 06:00
Dündar ve Gül’ün tahliyesini selamlıyoruz

 

 

Meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül, Anayasa mahkemesinin verdiği kararla 92 gün tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye edildiler.

Dündar ve Gül’ün özgürlüğe kavuşmasını selamlıyoruz.

Bu kararın ortaya çıkmasında çabası olan Anayasa Mahkemesi yargıçlarının , basın ve ifade özgürlüğü konusundaki değerlendirmeleri önemli bir içtihad olarak değerlidir, takdiri hak etmektedir.

Arkadaşlarımız Dündar ve Gül’ün serbest bırakılmaları elbette çok önemlidir ama tek başına yeterli değildir.

Unutulmamalıdır ki, cezaevlerinde halen 30 dolayında gazeteci meslektaşımız bulunmaktadır, bu durum basın ve ifade özgürlüğünün ağır baskıda olduğunun en açık göstergesidir.

Yine bilinmektedir ki, çok sayıda gazeteci, yazar, çizer hakkında yüzlerce dava devam etmektedir. Bu meslektaşlarımız tutuksuzdur ama önemli zamanlarını mahkeme salonlarında ifade vermekle geçirmektedirler ve içeri girme tehdidi altındadırlar.

Ve yine bilinmektedir ki, Can Dündar ve Erdem Gül hala yazdıkları haberler nedeniyle tehdit altındadırlar çünkü dava devam etmektedir.

Dündar ve Gül hakkında bu olumlu kararın çıkmasında elbette uluslar arası meslek örgütlerinin, Türkiye’de de Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) ve Gazeteci Örgütleri Platformunu (G-9) oluşturan basın meslek örgütlerin etkinliklerinin önemli katkısı olmuştur.

GÖP olarak basın ifade özgürlüğü mücadelemiz kuşkusuz her koşulda devam edecektir.

Ahmet Abakay

GAZETECİLERE ÖZGÜRLÜK PLATFORMU (GÖP)

DÖNEM SÖZCÜSÜ (ve ÇGD Genel Başkanı)

Ahmet ABAKAY

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.