ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

Yüksekdağ ve Demirtaş dahil beş HDP’li ismin fezlekesi Meclis’te

 

09 Mart 2016 04:21
Yüksekdağ ve Demirtaş dahil beş HDP’li ismin fezlekesi Meclis’te

 

 

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın yanısıra, partinin ağır toplarından Ertuğrul Kürkçü, Selma Irmak ve Sırrı Süreyya Önder hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekeler Meclis başkanlığına iletildi.

Beş isim hakkında 26 Aralık 2015’teki Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu’nda ‘özyönetim’ ilan ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçlamasıyla hazırlanan fezlekede, Anayasa’nın 83’üncü maddesine dayanılarak ‘dokunulmazlıkların kaldırılması’ talebinde bulunulmuştu.

Süreç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Fezlekeler raflarda çürümemeli” demesiyle hızlanmış, Başbakan Ahmet Davutoğlu da HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekelerin bütçeden sonra TBMM’de görüşüleceğini söylemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.