ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

DBP “ Devlet Kürt politikacılarından öldüremediğini tutuklayarak susturmaya çalışıyor.”

 

16 Mayıs 2016 20:46
DBP “ Devlet Kürt politikacılarından öldüremediğini tutuklayarak susturmaya çalışıyor.”

 

Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) ve Halkların Demokratik partisi (HDP) Malatya il örgütü tarafından, siyasi tutuklamalara” tepki amaçlı basın açıklaması gerçekleştirildi.Malatya Emeksiz üst kavşağında gerçekleştirilen eyleme DBP Malatya Eş başkanları, HDP eş başkanlarının yanı sıra partililer  katılırken, Toplumsal dayanışma derneği Malatya şubesi de eyleme destek verdi.

Eyleme katılımcılar adına konuşma gerçekleştiren DBP Malatya İl eş başkanı Cem Doğan, Savaşa hayır çığlıklarımızı yeniden seslenmek için karşınızdayız diyerek şunları söyledi: “Yaşamdan yana cümlelerimiz ne varsa haykırmaya devam edeceğiz. Kürt bölgelerine aylardır devam eden savaş politikalarıyla, yaşanan acılara gün geçtikçe yenileri eklenirken, siyasi soykırımlarda hız kesmeden devam ediyor. Devlet, Kürt bölgelerindeki kıyıma, savaşı durdurma, yaşanan çırpınışları anlatma içinde olan, Kürt politikacılarından öldüremediğini tutuklayarak susturmaya çalışıyor.

Bayrak hasa metinin arkasına, saklanarak ülkenin içine düşürdüğü çıkmazı, keşmekeşi, rezilliği, ekonomik dar boğazı, işsizliği, tecavüzleri, 13 yıllık iktidarı döneminde yüzde 1400 artan kadın cinayetlerini örtbas edebildiği yanılgısına katılarak kendi kuyusuna, gün geçtikçe biraz daha fazla düşüyor. Geçtiğimiz günlerde, Eş Başkanımız Kamuran Yüksekdağ’ın tutuklanmasıyla bir kes daha görüyoruz ki Kürt siyasal hareketi ve Türkiye Demokratik hareketinin önü tıkanmaktadır. Bir kez daha bu ülkede, Hakların Hak ettiği ve talep ettiği barışın inşası için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Biz barışı savunanlar bir kez daha ve bıkmadan söylüyoruz ki, bu topraklarda inatla barışı haykıranların nefesi hangi koşullar dayatılırsa dayatılsın tükenmeyecektir.”

Yapılan açıklamadan sonra 5 dakikalık temsili oturma eylemi yapıldı ve eylem olaysız son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.