ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

KILIÇDAR OĞLU TUTUŞMUŞ OLACAK Kİ….!!!!

 

22 Mayıs 2016 23:21
KILIÇDAR OĞLU TUTUŞMUŞ OLACAK Kİ….!!!!

 

 

Kılıçdar oğlunun paçasının ateş alması yani parti içerisinde dokunulmazlıklarla ilgili 20 milletvekilinin “ EVET “ oyu kullanması ile parti içi muhalefetin parti içerisinde başlattığı yeni yönetim kavgası kılıçdaroğlunu iyiden iyiye sarstı .

Özellikle danışmanlar gurubu ve MYK üyelerinin dokunulmazlıkta evet oyu kullandığı iddiaları parti tabanını da çok sarstı ve insanlar CHP de neler oluyor nereye gidiyor nasıl yönetiliyor soruları ile birlikte yeni alternatiflerde ortaya çıkmaya başlıyacak gibi görülüyor.

Bunu gören ve sezen kılıçdaroğlu öyle zannediyorum ki saraya yakın gözükmek ve korunmasını sağlamak için şimdi de Antalya da toplanan ve kampa alınan milletvekillerine aman ha aman “ AYM için HDP lilere destek adına imza vermeyin “ diyerek vekillere gözdağı vermeye çalışmakta olduğu basına yansıdı. Bakın ne diyor.. İbrahim GÖÇMEN

 

Kılıçdaroğlu’ndan vekillere “AYM için HDP’lilere destek vermeyin” çıkışı

 

CHP’nin Antalya’da gerçekleştirdiği 26. Dönem Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda CHP yönetiminin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin “Evet” tutumu eleştiri konusu oldu. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li vekilleri HDP’nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kararı Anayasa Mahkemesine götürme çabasına katılmaması konusunda uyardığı iddia edildi

AKP’nin HDP’li vekilleri hedef alan dokunulmazlıkların kaldırılması önerisine “Evet” oyu vererek Saray’ın savaş siyasetine ve Meclis’in varlığını tamamen boşa çıkaran diktatörlük hamlesine de destek vermiş olan CHP içinde bu tutuma ilişkin tartışmalar sürüyor.

CHP’nin Antalya’da gerçekleştirdiği 26. Dönem Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı basına sızdırılan bilgilere göre, dokunulmazlıkların kaldırılmasına “Evet” denilmesi kimi vekiller tarafından eleştirildi. CNNTürk’ün  “CHP’de dokunulmazlık krizi” başlıklı haberinde HDP’nin “anayasa mahkemesine gidilmeli” önerisine destek verilmesi gerektiğini söyleyen vekillere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kurumsal olarak böyle bir adım atılmayacak. HDP’nin dilekçesine imza atan olursa ya HDP’ye gitsin ya da istifa etsin” diyerek yanıt verdiğini iddia edildi.

Haberde Muharrem İnce’nin “Dokununulmazlık oylamasına evet diyen arkadaşlar, bir yıl sonra evet dediklerini inkar edecekler, ortaklıkta “hayır verdim” diyecekler. En yakınlarına, çocuklarına bile evet oyu verdiklerini açıklayamayacaklar, çocuklarının yüzüne bakamayacaklar. Artık pek çok savcı ellerini ovuşturarak bekliyor” dediği iddia edilirken toplantıda HDP lideri Selahattin Demirtaş’ın teklifi anayasa mahkemesine götürmek için CHP’den destek istemesinin de gündeme geldiği belirtildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun,  Muharrem İnce’nin laiklik mitingi ile başlattığı kurultay çalışmalarını da değerlendirdiği ve şöyle konuştuğu haberde yer aldı:

“Bir arkadaşım laiklik mitingi yapıyor, itiraz etmedim ama doğru değil. Miting yapılacaksa parti olarak yapılır. Benim genel başkanlık diye bir derdim yok. Hiçbir makama da talip olmadım. Kurultayın toplanması için gerekli imza sayısını gerekiyorsa % 5’e düşürelim hatta sıfırlayalım. İsteyen herkes aday olabilir. Şimdiye kadar hiç itiraz etmedim. Ama bunun da ahlaklı olması gerekir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.