ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Malatya demokratik kadın platformundan Cumhurbaşkanı’na tepki KADININ BEDENİ ÜZERİNDE TOPLUM DİZAYN EDİLİYOR

 

07 Haziran 2016 18:06
Malatya demokratik kadın platformundan Cumhurbaşkanı’na tepki KADININ BEDENİ ÜZERİNDE TOPLUM DİZAYN EDİLİYOR

 

 

Malatya demokratik kadın platformundan Cumhurbaşkanı’na tepki

 

“KADININ BEDENİ ÜZERİNDEN TOPLUM DİZAYN EDİLİYOR”

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır.’ Sözlerine tepki amacıyla düzenlenen basın açıklamasında Malatya Demokratik Kadın Platformu adına konuşan platform Dilber Aydın: “Kadın bedenine, iradesine ve emeğine dönük mevcut iktidar tarafından sistematik bir şekilde geliştirilen, kadının varlık sebebini ve yaşama gerekçesini üremeye indirgeyen anlayış bir kez daha toplum bilincini örgütleme noktasında harekete geçmiştir.” dedi.

“KADININ BEDENİ ÜZERİNDEN TOPLUM DİZAYN EDİLİYOR”

Cumhurbaşkanı’nın söylemlerinin kadının emeği ve bedeni üzerinden toplumu yeniden dizayn edilmesi çabalarının ısrarlı ve sistematik bir şekilde devam ettirildiğinin göstergesi olduğunu savunan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek dil, tek millet söylemleriyle tekçiliği hayatın her alanında inançta, kültürde, dilde, siyasette egemen kılan iktidar; toplumsal yaşamda tek cins hegemonyası oluşturabilmek adına kadını ısrarla eve kapatmaya toplumsal yaşamı egemen erkek aklıyla yönetmeye çalışmaktadır. İktidarın en tepesinde de olsa kimse kadının bedenine, iradesine ortak değildir. Kadınlar sahip oldukları hakları yılların emeğiyle kazanmıştır. Hakların gasp edilmesine izin vermeyecektir. “

“İRADE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kadın bedeninin politikaların uygulama alanı olarak görülmesinden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın: “Çünkü bizler doğurduklarımızın yaşam hakkını dahi koruyamayan bir iktidarın yönettiği bu toplumda çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmadıklarını biliyoruz. Doğurduklarımızı Barış ortamında yaşatmak, insanca yaşam ve çalışma koşullarına sahip olmalarını sağlamak için, devlet eliyle saklanan taciz ve tecavüzlerin adil yargılanmalarla mahkûm edilmesi için; çocuklarımıza güvenli toplumsal alanlar sunabilmek için Bedenim Kimliğim Emeğim benimdir şiarıyla siyasette, ekonomide, sosyal yaşamda ve evimizde irade olamaya var olmaya devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.