ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Gericiler “Neden oruç tutmuyorsunuz'” diyerek Alevilerin pikniğine saldırdı

 

13 Haziran 2016 04:57
Gericiler “Neden oruç tutmuyorsunuz'” diyerek Alevilerin pikniğine saldırdı

 

 

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adana ve Tarsus şubeleri ile Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Adana Şubesi tarafından Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Belemedik Köyü’nde düzenlenen piknikte gerici provakasyon yaşandı. Gericiler “Neden oruç tutmuyorsunuz” diyerek Alevilere saldırdı

Evrensel’in haberine göre, Pir Sultan Abdal Derneği Adana ve Tarsus Şube ile Adana Alevi Kültür Derneği Pozantı İlçesinin Belemedik Mahallesindeki mahallden uzak olan bir alanda piknik düzenledi. Alevi örgütlerinin düzenlediği pikniğe gericiler tarafından saldırı düzenlendi.  İlk saldırıdan sonra güvenlik güçlerine şikâyet yapılmasına rağmen ikinci saldırı da yaşandı.

Bir grup gerici “İnsanlar oruç tutarken siz piknik yapamazsanız” diyerek Alevilere saldırmak istedi. Piknik alanında bulunan kişilerin karşı koyması üzerine alandan uzaklaşan gericiler, saat 17.00 sıralarında arabayla piknik alanına gelerek arabalarını insanların üzerine sürdü. Jandarmanın da araya girmesiyle saldırganlar olay yerinden kaçtı.

Olayın ardından Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Cuma Erçe, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin ve Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Murtaza Moroğlu emniyete ve jandarmaya olayla ilgili şikâyette bulundular.

Şikâyet üzerine gözaltına alınan gericilerin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

Sendika.Org

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.