ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Barış, özgürlük, aydınlık ve kardeşlikten yana olanları 2 Temmuz’da Madımak Oteli önünde bizlerle birlikte olmaya davet ediyoruz.”

 

26 Haziran 2016 17:25
Barış, özgürlük, aydınlık ve kardeşlikten yana olanları 2 Temmuz’da Madımak Oteli önünde bizlerle birlikte olmaya  davet ediyoruz.”

 

 

Malatya Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri bugün yaptıkları basın açıklamasında 2 Temmuz 1993 yılında Madımak otelinde yakılarak katledilen aydın ve sanatçıları anmak ve Sivas Katliamı’nı lanetlemek için 2 Temmuz’da Sivas’ta olacaklarını açıkladılar.

PSAKD Malatya Şubesi adına basın açıklamasını okuyan şube sekreteri Mehmet Topal, 23 yıl önce aydınlığa, özgürlüklere, inançlara düşman, ırkçı, şeriatçı güçler, tempolu alkışlar ve sevinç naraları eşliğinde ‘’Şeriat isteriz ‘’ ‘’Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu. Sivas’ta yıkılacak’’ sloganları atılarak 33 masum insanın yakılarak katledildiğini söyledi.

2 Temmuz Sivas Katliamı’nın insanlık tarihine geçen bir utanç sayfası olduğunu ifade eden Mehmet Topal, duyarlı kamuoyunu 2 Temmuz’da PSAKD ile birlikte Sivas’ta olmaya çağırarak açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Madımak katliamı devlet desteklidir. Katliamda sonra yapılan Madımak davasının firari sanıklarıyla ilgili verilen zaman aşımı kararını ‘’Vatana, millete hayırlı, uğurlu olsun.’’şeklinde değerlendiren dönemin başbakanı, Sivas katillerinin adlarını Madımak Otel’indeki anı panosuna yazdırarak acılarımızla alay ederek, katliamı unutturmak için Madımak adını kaldırıp ‘’İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi ‘’ şeklinde tabela astıran siyasilerin bu katliamı sahiplendiklerinin açık göstergesidir.

Son günlerde sahibinin kimliğinden dolayı yakılan iş yerlerini gördükçe , “yak ulan” çığlıklarının, sosyal medyadan yapılan “Siz ancak yakılmaktan anlarsınız”, “Defolup gideceksiniz.” tehditlerinin “Bundan sonra alışacaksınız.” Dahası bu gözü dönmüşlüğü Madımak Katliamı’ nda yaşadığımız o günlerden, bu günlere kadar gerici, faşist zihniyetinin hiç değişmediğini görüyoruz.

Madımak katliamı, ortaçağ vahşetiyle Türkiye’nin aydınlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, halkların bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırıydı.

Yeni Madımakların tekrar yaşanmaması için, her yıl olduğu gibi bu yılda, katilleri lanetlemek, şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek ve saygıyla anmak için, Madımak Oteli’nin utanç müzesine dönüştürülmesi yönündeki kararlılığımızı haykırmak için, Irak’ta ve Suriye’de görülmedik bir barbarlık ve vahşet sergileyen selefi grupların bize yönelen tehditlerini bertaraf etme kararlılığımızı göstermek için 2 Temmuz’da Madımak ‘ta olacağız.” Barış, özgürlük, aydınlık ve kardeşlikten yana olanları 2 Temmuz’da Madımak Oteli önünde bizlerle birlikte olmaya  davet ediyoruz.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.