ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

“KİTAPTA ALEVİLİĞİ AŞAĞILAYICI İFADELER YER ALMAKTADIR”

 

29 Haziran 2016 08:37
“KİTAPTA ALEVİLİĞİ AŞAĞILAYICI İFADELER YER ALMAKTADIR”

Türkiye’nin Maarif Davası Kitabına Malatya PSAKD den Tepki Geldi

 

 

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın laik eğitim karşıtı ve Alevilik düşmanı düşünceleriyle öne çıkan Nurettin Topçu’nun “Türkiye’nin Maarif Davası” kitabını ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlerin yaz dönemi seminerine eklemesine bir tepkide PSAKD Malatya Şubesinden geldi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Yönetim Kurulu Eğitim Sekreteri ve Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir düzenlediği basın açıklamasıyla içeriğinde Aleviliği ve Cumhuriyet değerlerine hakaret içeren bir kitabın seminerlerde öğretmenlere dayatılmasına tepki gösterdi. Tunçdemir, daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Alevilerle ilgili yaptığı ‘Alevi ile evlenmek caiz değildir’, ‘Cem evleri kırmızıçizgimizdir’ gibi açıklamaları hatırlatırken Alevi düşmanlığının bu kez de Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün Seminer döneminde öğretmenlere göndermiş olduğu çalışmada patlak verdiğini söyledi.

 

“KİTAPTA ALEVİLİĞİ AŞAĞILAYICI İFADELER YER ALMAKTADIR”

Seminer döneminde öğretmenlere,  Nurettin Topçu’nun ‘Türkiye’nin Maarif Davası’ adlı kitabın okutulmasını sert bir dille eleştiren Tunçdemir sözlerini şöyle sürdürdü:  “Tüm yurtta, öğretmenlerin sene sonu seminer çalışması döneminde okutulup tartışılması için gönderilen bu kitapta, Alevilik ve karma eğitim ile ilgili skandal ifadeler bulunmaktadır. Nurettin Topçu isimli yazara ait olan ‘Maarif Davası’ isimli kitapta Alevilik ‘bozuk ve çürümüş zihniyet’ olarak tanımlanırken karma eğitime karşı tasfiye cümleleri yer almaktadır. Kitabın 72’nci Sayfasında yer alan, ‘Medresenin hâkimi skolastik üstatlar ve tarikatların mürşidi şeyhler… Tarikatları ise asırların arasında tâ kalbinden kemiren şerir kuvvet Alevilik olmuştur. Ve böyle bozuk zihniyete, kolayca ortak olan hayati hazlarla yüklü bir adap ve erkân silsilesi, tarikatları çürütmeğe kâfi geldi. İslam âlemi, bugün bu iki çürütülmüş zihniyetin harabesi halindedir’ gibi ifadelerle Alevilik hakkında ‘bozuk zihniyet’ ve ‘çürütülmüş’ vurgusu yapılarak çok net bir şekilde Aleviliği aşağılayıcı ifadeler yer almaktadır.”

 

“ALEVİLİĞE HAKARET İÇEREN BU KİTAP BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLADIR”

Kitabın genelinde,  ‘kendisinden olmayanlara’ yönelik aşağılayıcı ve iğneleyici ifadelerin yer aldığını belirten Tunçdemir, ‘’Kitapta, ‘Kızların terbiyesine şimdikinden daha büyük önem vermek gayesiyle, liselerde kız ve erkek eğitimin ayrılması lazımdır’ cümleleriyle ‘kız öğrencileri terbiye etme’ amacıyla karma eğitimin ortadan kaldırılması gerektiğine işaret etmektedir. Bu uygulamalar,  ülkemizde yaşayan farklı inançları ötekileştirme, halkları birbirine düşman etme projesinden başka bir şey değildir. İdeolojik arka planı herkes tarafından bilinen bir ismin, AKP’nin siyasi ihtiyaçları doğrultusunda tek başlık olarak belirlenmesi, öğretmenlere dayatılması biz Aleviler tarafından kabul edilemez. Kaldı ki çocuklarımıza zorunlu ve seçmeli zorunlu din derslerinin dayatıldığı, bu konuda AİHM kararlarının uygulanmadığı, bu da yetmezmiş gibi TEOG denilen sistemle çocuklarımızın zorla İmam Hatip Liselerine yerleştirildiği bir süreçte Aleviliğe hakaret içeren bir kitabin öğretmenlere dayatılması bizler için bardağı taşıran son damla olmuştur. MEB’in böylesi bir dayatmaya gitmesi, eğitim politikalarında neye öncelik verildiğini de göstermektedir’’ dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.