ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

“Kürt sorunu savaşla, şiddetle çözülemez.”

 

02 Eylul 2016 13:23
“Kürt sorunu savaşla, şiddetle çözülemez.”

 

Birleşik Haziran Hareketi’nden Barış Çağrısı

 

 

1 Eylül Dünya barış günü Türkiye de ve Dünya da barışsever barış isteyen ve barışı yaşamak isteyenlerce birçok etkinliklerle kutlandı.

Malatya da emek ve demokrasi birleşik cepheden sonra( ÖDP ) Haziran Hareketi Malatya Meclisi 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle bugün yaptığı basın açıklaması ile barış çağrısını yineledi. ÖDP Malatya İl Örgütü binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını ÖDP Malatya İl Başkanı Seda Uçar yaptı.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Seda Uçar diktaya “diktaya karşı mücadele verilmeden barış mücadelesi verilemez” dedi. ABD ve küresel emperyalist devletlerin yönlendirme ve desteğiyle Irak ve Suriye’de savaş yürütüldüğünü belirten Uçar;

“Kadınlar, gençler, çocuklar öldürülüyor. Milyonlarca savaş mağduru çok kötü koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor, binlercesi, göç yollarında can veriyor. AKP Hükümeti ve Avrupa devletleri mültecilik üzerinden insanlık değerlerini pazarlıyor, ayaklar altına alıyor. Türkiye, Cerablus operasyonuyla birlikte resmen savaşa girmiş oldu. Ülkemiz sonu belirsiz bir maceranın içinde kapkara bir karanlığa doğru sürükleniyor” dedi.

Kürt sorununa da değinen Seda Uçar, Kürt sorununun savaş ve şiddetle çözümünün mümkün olmadığını belirtti. Kürt sorununun çözümü için silahların susması gerektiğini belirten Uçar şöyle konuştu;

“Kürt sorunu savaşla, şiddetle çözülemez. Ortak yaşam umudumuzu tüketen bu savaşa son verilmesini, silahların susmasını talep ediyor, Kürt sorununun demokratik çözümü için çağrımızı yineliyoruz. Demokratik siyaset kanalları bir an önce açılmalı, eşit yurttaşlık temelinde birlikte yaşamı güvence altına alacak bir çözüm yolu geliştirilmelidir. Bu karanlık gidişata ancak ve ancak diktaya, emperyalizme ve dinci gericiliğe karşı mücadeleyi birleşik bir hat üzerinde ele alan bir anlayışla, tüm halk güçlerinin birleşik mücadelesiyle son verilebilir.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.