ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

ELAZIĞ’DA CHP ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIKIYOR

 

22 Eylul 2016 04:55
ELAZIĞ’DA CHP ÖĞRETMENİNE SAHİP ÇIKIYOR

 

 

Türkiye genelinde özellikle Eğitim – sen üyeleri öğretmenlerin açığa alınması ya da meslekten ihraç edilmek istenmesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Konuya duyarlı bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler bu öğretmenlere sahip çıkarak Türkiye genelinde “ öğretmenime sahip “  kampanyası başlattılar ve birçok ilde eylemlerle kamuoyu öğretmenine sahip çıktı çıkmaya devam ediyor.

Elazığ da da 99 öğretmenin açığa alınmış olması Elazığ il başkanını harekete geçirdi ve il başkanı Zeki Kaplan öğretmenlere ve haksızlıklara uğrayan herkese sahip çıktı.

Zeki Kaplan yaptığı yazılı açıklama da  “ Kamuoyunun yakından bildiği gibi Terörle ilişkili olduğu gerekçesi le Türkiye çapında 11.285 Öğretmen açığa alındı. Bu öğretmenlerden 9.800 ü Eğitim-Sen üyesi idi. İlimizde de 99 Öğretmen bu kapsamda açığa alındı. Biz Ana muhalefet partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak diğer tüm alanlarda halkımızın yanında olduğumuz gibi bu konunun da yakından takipçisi olduk. Sendikaya ziyarette bulunduk ve açığa alınan öğretmenlerin bir kısmı ile görüştük. Yaptığımız değerlendirme sonunda açığa alınan öğretmenlerin bu işlem sırasında objektif bir değerlendirme ile işlemlerinin yürütülmesinin önemini vurguladık. Haksızlık varsa bunun giderilmesi için gerekli temaslarda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz.

Gereken özenin gösterilmesini istedik

Bu kapsamda 21 Eylül 2016 Tarihinde sayın valimiz Murat ZORLUOĞLU ile hem bu 99 Eğitimcinin açığa alınması ile ilgili daha sistematik bir incelemenin yapılması, suçlu ile suçsuzun ayırt edilmesi için gerekli özenin gösterilmesi suçsuzların ayıklanarak göreve iadelerinin sağlanabilmesi için hem de FETÖ/PDY soruşturmalarında suça karışmamış kişilerin suçlulardan ayırt edilerek gerekli soruşturmaların yürütülmesi konusunda özen gösterilmesi konularını görüştük.

Sayın valimiz bu konularda gerekli hassasiyetin gösterileceği, kurulan komisyonlarda suçlu ile suçsuzu ayırt edilmesi için özenli bir çalışma yapılacağı konusunda güvence verdiler. Sayın valimizin sıcak ve samimi tavrı bizim bu konularda gerekli özen ve hassasiyetin gösterileceği şeklindeki umudumuzu arttırdı.

Haksızlıklara uğrayanların sonuna kadar arkasındayız

Biz CHP olarak haksız açığa alınmalar, haksız ihraçlar, suçsuz olduğu düşünülenlerle ilgili Hukuki yardımlarda bulunacağımız gibi siyasi olarak da sonuna kadar desteğimizi sunacak, suçlu ile suçsuzun dikkatli bir şekilde ayırt edilmesi için gerçekten suça bulaşmamış kişilerle ilgi konuyu hem Elazığ Bazında ve Genel Merkez bazında takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.