ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Ağdaş, ” Bu önerge kadın ve çocukları meclis eliyle gasp etmektir.”

 

21 Kasım 2016 21:37
Ağdaş, ” Bu önerge kadın ve çocukları meclis eliyle gasp etmektir.”

 

 

Malatya’da HDPve DBP kadın yöneticiler, AKP’nin cinsel istismara yönelik önergesini derhal geri çekmesini istedi.

AKP hükümetinin cinsel istismarı yasallaştırma yönelik önerge düzenlemesine öfke her geçen gün artıyor. Öfkelerini arttığı merkezden biride Malatya. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) kadın yöneticileri bu yasaya dikkat çekmek için HDP İl binasında basın ile tepki gösterdi. Basın açıklamasın kadınlar adına HDP İl Eş başkanı Özcan Ağdaş yaptı.

Kadın ve çocuklara tecavüz hakkı verecek hiç bir yasayı kabul etmeyeceklerini söyleyen Ağdaş , bu ile birlikte cinsel ilişkiye rıza yaşını 19 dan 12 indirilmesi anlamına geldiğini belirtti.

103 madde değişikliği devam eden cinsel istismar davaları ve bundan sonra gelişecek olan istismarların failleri korumaya hizmet ettiğini belirten Ağdaş,  “Türkiye de kız çocuklarının 12 yaşında itibaren cinsel saldırıya, zorla evlendirmeye ve çocukların şiddete maruz bırakılmasına zemin hazırlıyor” dedi.

Ağdaş,  dünya da çocuklara yönelik cinsel istismar ile mücadele edilirken,  hatta evlilik asgari yaşı yükseltirken, Türkiye’de ise bu geriye gidiş son derece vahim olduğunu ifade etti.

Çocuk istismarı mahkûmlarına yönelik af önergesine evet diyenler bu yanlıştan geri adım atması gerektiğini kaydeden Ağdaş, ” Bu önerge kadın ve çocukları meclis eliyle gasp etmektir. Devletin tecavüzcüyü korumalıdır. Önerge derhal torba yasasından çıkarılması için tüm kadınları sesimize ses vermeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.