ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

MÜSLÜM DOĞAN “YENİ DEVLET MODELİNDE ALEVİLERE YER YOK”

 

04 Aralık 2016 21:39
MÜSLÜM DOĞAN “YENİ DEVLET MODELİNDE ALEVİLERE YER YOK”

 

 

AKP ve MHP’nin anayasa görüşmeleri sürerken, kamuoyunun ve siyasilerin tepkileri devam ediyor. HDP’ nin Alevi vekillerinden İzmir Milletvekili Müslüm Doğan PİRHA’ ya yaptığı açıklamada,  Alevilerin esas olarak siyasal İslam’ın yeni devlet modeliyle karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Doğan, “Alevilere yaşam hakkı yok. Hiçbir şekilde yeni toplum düzeni olarak değerlendirdikleri bu siyasal İslam’ın yeni devlet modeli içinde kesinlikle Alevilere yer yok” dedi.

Anayasa paketiyle ilgili kritik görüşme bugün gerçekleşecek. Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile yürütülen anayasa değişikliği sürecinde son görüşmeyi bugün mini paketle ilgili olarak ‘birkaç pürüz var’ ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde yapacak.

“MİLLİYETÇİ CEPHE, OLİGARŞİK YAPI VAR”

Anayasa görüşmelerine ilişkin PİRHA’ ya konuşan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, bugün ortaya konan milliyetçi cephe oligarşi’k yapısının ortaya koyduğu yeni bir anayasa düzenleme çalışması var” dedi. Bu anayasal düzenlemenin kesinlikle kabul edilebilecek bir nitelikte olmadığını belirten Doğan, “Ta Osmanlı’ya götüren yeni bir sistemin ürünüdür bu. Geri bir düzenleme olarak karşımızda durmaktadır” diye konuştu.

“TÜM KESİMLER SOKAĞA ÇIKMALI, DEMOKRATİK HAKKINI KULLANMALI”

Başta Aleviler olmak üzere tüm demokrasi güçlerinin bu yeni diktatörlük anlayışına karşı geriye gitmeye düzenine karşı büyük bir mücadele örgütlemesi gerektiğinin altını çizen Müslüm Doğan, “Alevi derneklerinin sivil toplum örgütlerinin, örgütlü tüm toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelerek sokağa çıkması gerekiyor. Demokratik haklarını kullanması gerekiyor. Üzerimizdeki bu külleri atmak gerekiyor. Eğer bu küller atılırsa bu gericilik geriletir” ifadesini kullandı.

“ALEVİLER İSLAMIN YENİ DEVLET MODELİYLE KARŞI KARŞIYA”

Alevilerin esas olarak siyasal İslamın yeni devlet modeliyle karşı karşıya olduklarına dikkat çeken HDP Milletvekili Doğan, şunları kaydetti:

“Bu yeni devlet modelinde Alevilere yer yok.  Alevilere yaşam hakkı yok. Hiçbir şekilde yeni toplum düzeni olarak değerlendirdikleri bu siyasal İslam’ın yeni devlet modeli içinde  kesinlikle  Alevilere yer yok.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.