ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Türkdoğan: Türkiye’nin ihtiyacı olan başkanlık değil barıştır

 

27 Şubat 2017 16:18
Türkdoğan: Türkiye’nin ihtiyacı olan başkanlık değil barıştır

 

 

İHD İzmir Şubesi İnsan Hakları Akademisi Şehmuz Aydın dersliği açılışına katılan Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, “Şimdi barışı konuşacağımıza başkanlığı konuşuyoruz. Türkiye’nin ihtiyacı olan tek şey barıştır” dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir şubesi tarafından İnsan Hakları Akademisi Şehmuz Aydın dersliği açıldı. İHD Şube binasında yapılan açılışa, Eş Genel Başkan Öztürk Türkdoğan, İnsan Hakları Akademisi Başkanı Hüsnü Öndül, İnsan hakları savunucusu Şehmuz Aydın’ın eşi ve çocukları, TİHV Temsilciği, HDP il yönetimi ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılışta ilk olarak konuşan İHD GYK üyesi Mehmet Aker, Şehmuz Aydın’ın yaşamı boyunca insan hakları mücadelesini verdiğini hatırlatarak, adını yaşatmak için akademiye ismini verdiklerini ifade etti.

 

‘80 ANAYASASINI ARAR DURUMA GELDİK’

 

Ardından Konuşan Öztürk Türkdoğan, insan hakları mücadelesinde birçok arkadaşının yaşamını yitirdiğini anımsatarak, onların mücadelesini yaşatacaklarını söyledi. Türkiye’nin tamamen Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile yönetildiğini vurgulayan Türkdoğan, “Bu süreç 7 Haziran 2015 seçimlerinden sonra başladı. Başkanlık sistemi ve faili beli olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Yıllardır değişmesini istediğimiz 1980 anayasasını şuan bile arar duruma geldik” diye konuştu.

 

‘NE OLURSA OLSUN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

 

Baskı ve zorluklara dikkat çeken Türkdoğan, ne olursa olsun mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti. 7 Haziran’dan sonra Türkiye’de sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiğine işaret eden Türkdoğan, “Bu yasaklarda yüzlerce insanın yaşamını yitirdi” diye belirtti. Türkiye’de her dönem bir kaos ortamı yaratıldığını da sözlerine ekleyen Türkdoğan, Xerabê Bava (Koruköy) köyünde yaşananları örnek gösterdi. Hafta başından bu yana bir heyetlerinin Nusaybin’e gittiğini ancak köye sokulmadıklarını belirtti.

 

‘BARIŞ DİLİNİ KONUŞACAĞIZ’

 

Zorlu bir süreç olduğunu ve bu süreçlerde barış dilini konuşmanın çok önemli olduğunu dile getiren Türkdoğan, “Şimdi barışı konuşacağımıza başkanlığı konuşuyoruz. Referandumda ne çıkarsa çıksın bu savaş sona ermeli. Türkiye’nin ihtiyacı olan tek şey barıştır” diye kaydetti.

Türkdoğan’ın ardından konuşan Şehmuz Aydın’ın kızı Serap Demir ise, babasının verdiği mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Şehmuz Aydın eşi Türkan Aydın ve Türkdoğan akademinin açılışını yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.