ALTIN
 2.504,53
DOLAR
 32,2053
STERLİN
41,0337
EURO
 35,1156

“8 MART BİR MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

 

08 Mart 2017 00:35
“8 MART BİR MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

Malatya’ da EMEP ’li Kadınlar 8 Mart Etkinliğinde Bir Araya Geldi

 

 

 

Malatya’da EMEP ’li Kadınlar ve Ekmek ve Gül okurları 8 Mart ve Referandum sürecine ilişkin gerçekleştirdikleri etkinlikte bir araya geldi.

Etkinliğin gündemini emek sömürüsünde kadın, toplumdaki kadın, mülteci kadınlar ve referandum süreci oluşturdu. Etkinlikte açılış konuşmasını EMEP Üyesi Işılay Demirel yaptı. 8 Mart’ın neden kutlandığına dikkat çeken Demirel “8 Mart 1857 yılında, dokuma işçilerinin yaptığı grev sonunda 129 kadın katledildi. O günden sonra kadınlar mücadeleye devam ediyor” dedi.

“8 MART BİR MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜDÜR”

Birleşmiş Milletlerin 1977 yılında Kadınlar Günü olarak kabul etmesi bu günün içini boşaltmak için olduğunu söyleyen Demirel, “Oysa bu günün çıkış yeri işçiler, işçilerin katledilmesinden dolayı bizler dayanışma ve mücadele günü olarak kutluyoruz. Emekçi Kadınlar Gününü metalaştırıp birer hediye verilen gün olarak içini boşaltmaya çalışıyorlar. Fakat biz emekçi kadınlar ısrarla o günün, Emekçi Kadınlar Günü olduğunu söyleyerek 8 Mart’ları alanlar da, dayanışma, birlik ve mücadele günü olarak bir araya gelerek bunu daha ileriye getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“İŞŞİZLİK HER GEÇEN GÜN ARTTIYOR”

İşsizlik her geçen gün daha da arttığını söyleyen Demirel, “ Her 4 gencimizden 1’i işsiz. Ülkemizde 40 milyon kadın var. Her yıl 40 bin kadın sendikasız, sigortasız olarak işlerinden atılmıştır. İşsizlik her gün artarken işi olanlar da işlerini kaybediyor. Bir gece de KHK’larla işinden olan kamu çalışanlarımız işlerinden atıldı. Akademisyenlerimizin cübbeleri polislerin saldırıları sonucunda ayaklar altına alındı. Tüm bunları görünce Dünyada ve Türkiye de kadınlar hep 2. sınıf olarak görülmüş ve ezilmişlerdir. Peki, sürekli böyle mi devam edecek? Tabi ki hayır bizim amacımız bu yaşama son vermektir” şeklinde konuştu.

Etkinlik sine vizyon gösterisi, Anayasa ve Referandum konulu sunum ile devam etti. Etkinlik sonunda kadınlar 8 Mart ve Referandum sürecini değerlendiren sohbet gerçekleştirdi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.