ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

HAZİRAN Türkiye Yürütmesinden Alper Taş Malatya’da değerlendirmelerde bulundu

 

12 Mart 2017 18:45
HAZİRAN Türkiye Yürütmesinden Alper Taş Malatya’da değerlendirmelerde bulundu


 ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi ve Haziran Hareketi Türkiye Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş Malatya’da Referandum çalışmaları kapsamında kurum ziyaretlerinde bulunarak, Haziran Hareketi Malatya Meclisi ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.
Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş ve beraberindeki HAZİRAN Heyyeti Referandum çalışmaları kapsamında Elazığ, Dersim ve Malatya’da temaslarda bulundu. Taş’ın Malatya’da gerçekleştirdiği Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Malatya Şubesi ziyaretinde gündeme dair açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. KESK Malatya Dönem Sözcüsü Tarık Kaya’ da yaptığı konuşma ile yapılan ziyaret için memnuniyetlerini dile getirdi.
ÖDP başkanlar kurulu üyesi Alper Taş’ın kurumlarını ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Kaya, “ Zorlu zamanlardan geçiyoruz. Bu zorlu zamanları birlik, mücadele ve dayanışma içerinde aşmak istiyoruz. Bu anlamda mücadele eden tüm dost kurumlara ihtiyacımız var. Biz her zorlu anımızda hem genel merkezimiz olarak, hem de Türkiye’deki şubelerimiz olarak Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nin desteğini gördük. Bundan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz ve hoş geldiniz diyoruz” dedi.
“TALEBİMİZ DERHAL ARKADAŞLARIMIZIN İŞLERİNE DERHAL İADE EDİLMESİDİR”
Referandum çalışmaları kapsamında Hayır’ı örgütlemek için Türkiye’yi turladıkları söyleyen Taş,” Hayır’ın olanakları kısıtlı, devletin olanakları evetten yana. Hayır aşağıdan yurttaşlar örgütlüyorlar. Elazığ ve Dersim’de ziyaretlerde bulunduk. KHK’larla hukuksuz bir biçimde ihraç edilmiş, açığa alınmış arkadaşlarımız var. Hukuki temeli olmayan siyasi gerekçelerle işlerinden güçlerinden olmuş vaziyette. Bizim buradaki ziyaretteki ilk sözümüz bu arkadaşlarımızın derhal işlerine iade edilmesidir. Bu hukuksuzluk döner. ilelebet sürmesi mümkün değil. Arkadaşlarımız İnsan haklarına, hak ve hukuka uygun olmayan bir yaklaşımla karşı karşıya kalmışlardır. Talebimiz bu arkadaşlarımızın derhal işlerine iade edilmesidir” dedi.
“BAŞKANLIK DEMOKRASİ BİRİKİMİMİZE ASLA YAKIŞMIYOR”
Referandum sürecine değinen Taş, “ Eşitliksiz ve adaletsiz bir yarış söz konusu , bu da son derece açık bir şekilde görünüyor. Devlet bütün olanaklarıyla eveti örgütlemeye çalışırken, biz tüm olanaksızlıklarımızla aşağıdan yukarı Hayır’ı örgütlemeye çalışıyoruz. Eğer memlekette sandıktan evet çıkarsa ki çıkmayacağına yürekten inanıyoruz. Gözlemimiz bu doğrultuda, Hayır’a güçlü bir teveccüh var. Hayır’a güçlü bir ilgi var. Evetin çıkması şu manaya geliyor. KHK düzenin devam etmesi anlamına geliyor. KHK düzeni hukuksuzluk düzenidir. Kayyum düzenidir. OHAL’in devam etmesi manasına geliyor. O yüzden Hayır’ı örgütlemeye çalışıyoruz. Çünkü insanoğlu tarihi boyunca güçlerin tek bir yere toplanmasına karşı koyarak yaşadı. Yani dedi ki güç tek bir yere toplanırsa orada huzur olmaz, barış olmaz, istikrar olmaz, demokrasi olmaz, kardeşlik olmaz, aş olmaz, iş olmaz dedi ve bunun için mücadele etti. İnsanlığın bütün mücadelesi çarlık olmasın, krallık olmasın, sultanlık olmasın, güçler dağıtılsın ve tek bir yerde toplanmasın şeklindeydi. Biz şimdi gelmişiz 21. Yüzyılda tam tersinin uygulanmaya çalışıldığını görüyoruz. Bütün yetkiler tek bir insanda toplanmaya çalışılıyor. Bu kişinin kin olduğu önemli değil, kişilerden bağımsız konuşuyoruz. Biz düzen ve sistem meselesi olarak tartışıyoruz. Bu bizim aydınlanma ve demokrasi birikimimize asla yakışmıyor. 21. Yüzyılda başımıza padişah, kral, sultan, çarl seçemeyiz. Bu başkanlık sisteminin geçmeyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.