ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

“ Laiklik ve Demokrasi” Semineri Malatya’da Düzenlendi.

 

27 Mart 2017 21:48
“ Laiklik ve Demokrasi” Semineri Malatya’da Düzenlendi.

Din-Toplum-Devlet İlişkileri:

 

 

Avrupa Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (PS: EUROPE) ve Friedrich Ebert Vakfı Türkiye Temsilciliğinin ortaklığıyla düzenlediği “Din-Toplum-Devlet İlişkileri: Laiklik ve Demokrasi” başlıklı seminer, çeşitli siyasal partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla 26 Mart 2017 Pazar günü Malatya’da düzenlendi. Friedrich Ebert Vakfı “Gençlerle Yeni Yollar Yeni Süreçler” programı kapsamında Barış Yıldız ve Seren Selvin Korkmazın yürütücülüğünde gerçekleştirilen programda; PS: EUROPE Türkiye Direktörü Seren Selvin Korkmaz ve Akademi Birimi Direktörleri Alphan Telek ve Edgar Şar konuşmacı olarak yer aldı. Seminerde laiklik ve demokrasi arasındaki ilişkiyle, bu ilişkinin Türkiye genelinde ve Malatya yerelindeki yansımalarının masaya yatırıldı. Seminerde; katılımcıların söz alıp “laiklik” üzerine yaklaşımlarını paylaştıkları enteraktif tartışma bölümlerine de yer verildi.

Seminerdeki sunumlar ve tartışmalar sonucunda Türkiye’de laiklik ve demokrasi ilişkisine dair bir rapor yayımlanacaktır.

Seminere; İnsan Hakları Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi, Yeşiller ve Sol Partisi, Malatya Kültür Sanat Platformu, Ali Kapısı Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-iş, Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği Hekimhan Şubesi, Malatya Hay-Der, Birleşik Haziran Hareketi, Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Yeşiller ve Sol Partisi temsilcileri katıldı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.