ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

BÖYLE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR..HAYIR...HAYIR

 

11 Nisan 2017 22:57
BÖYLE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR..HAYIR...HAYIR

 

 

Seçilecek Cumhurbaşkanına hiç bir seçilmişe verilemeyecek kullanılınca tehlike arz edecek, kötü amaçla ( Diktatörlüğe) kullanılabilecek, vatandaşı Cumhurbaşkanının partisine zorunlu bağlı kılacak, Yasamayı devre dışı bırakacak ve fesh edecek, Devleti keyfine göre dizayn edebilecek yetkiler verirken suç işleyen Cumhurbaşkanının yargılanmasını imkânsız hale getiriyor. Ancak;

 

1- Köylü ve çiftçiyi ekonomik ve ve sosyal hiç bir hak bu değişiklikte yoktur.

2- İşçi ve Memurların Kazanılmış hakları ve elde edebileceği haklar bir kişinin iki dudağı arasında olabileceği gibi, bu hakları koruyucu hiç bir değişiklik yoktur. Hatta haklarını kaybetme ihtimali çok yüksektir.

3- Esnafı Ekonomik anlamda rahatlatacak hiç bir değişiklik yoktur.

4- Devlet yapısını (yasama, Yürütme, Yargı) tek başına dizayn etme yetkisi veriliyor. Burada seçilecek Cumhurbaşkanına diktaya yönelmenin önünü açacaktır.

5- Bütçenin tespiti ve denetimi kaldırılarak tek kişi ülkenin gelirlerini istediği gibi kullanacak kimseye hesap vermeyecek.

Bu değişikliği isteyenler 15 yılda tüm güç ellerinde ve ne istediler de yapamadılar?

Bu soruyu da kendimize sormadan edemiyoruz.

 

YUKARIDA KISMEN ANLATTIĞIMIZ NEDENLERLE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE 'HAYIR' demek devletin ve kendi çocuklarının geleceğini düşünen her vatandaşın görevidir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.