ALTIN
 2.439,70
DOLAR
 32,4504
STERLİN
40,7959
EURO
 34,8290

PSAKD’DEN, “DOSTLUK VE DAYANIŞMA” GECESİ

 

04 Haziran 2017 09:01
PSAKD’DEN, “DOSTLUK VE DAYANIŞMA” GECESİ

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şubesi tarafından Dostluk ve dayanışma yemeği gerçekleştirildi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, PSAKD Malatya Şube yönetimi ve üyeleri, PSAKD Ören Şubesi, PSAKD Doğanşehir şubesinin yanı sıra bazı siyasi partiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede konuşan PSAKD Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, Alevi toplumunun inançlarını yineleyerek şu açıklamalarda bulundu; “Yaşam biçimleri, kültürleri, felsefeleri, inançları ve ibadetleri sürekli bir kalıba oturtulmaya çalışılan, biz Aleviler bu kadim topraklarda hep katliamlara uğradık. Kuyucu Murat, Yavuz katliamlarını, Dersim, Maraş, Sivas, Çorum katliamlarını unutmadık. Davamız uğruna, Pir Sultan’ı, Şeyh Bedretti, Halacı Mahmut’u şehit verdik. Bütün katliamlara rağmen yolumuzdan dönmedik, çünkü bizim yolumuz barışa, demokrasiye, eşitliğe dayanan, eline, beline, diline sahip ol diyen bir inancın ve öğretinin çocuklarıyız. Bütün insanlar arasında, din, dil, ırk, mezhep ayrılığı yapmadan birlikte yaşamı savunuyoruz. Halklar ve kültürler arasında dostluğu, dayanışmayı, eşitliği destur olarak kabul ediyoruz. Alevi karşı duruştur, zalimin karşısında durup, mazlumun hakkını almaktır, kısacası sevgi bizim dinimizdir.”

 Yapılan bu kısa konuşma sonrası, deyişler, şiirler okundu ve program semah gösterimi ile mahalli sanatçıların bir birinden güzel türkülerinden sonra gece sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.