ALTIN
 2.435,65
DOLAR
 32,4643
STERLİN
40,9284
EURO
 34,9297

Dilek Mahalle Muhtarı Osman Karavcı’den yol eylemine destek

 

07 Haziran 2017 05:19
Dilek Mahalle Muhtarı Osman Karavcı’den yol eylemine destek

 

 

Geçtiğimiz günlerde Dilek’te yaşanan yol kapatma eylemi için, Dilek mahalle muhtarı Osman Karaavcı, “Bunun sorumlusu Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğüdür” dedi.  Yeşilyurt ilçesine bağlı dilek mahallesinde bulunan vatandaşlar, “kavşağın kapanması Dilek’in ölümü” olur diyerek, Malatya - Sivas karayolunu geçici olarak araç trafiğine kapatarak eylem gerçekleştirmişti. Eylemde bölgeye çok sayıda asker sevk edilmiş, merkez ilçeler Kaymakamı Vedat Yılmaz, eylem yerine gitmiş ve vatandaşı eylemlerini sonlandırması için ikna etmeye çalışmışlardı. Yaklaşık 2,5 saatlik süren eylem sonrasında eylem sonlandırılmıştı. Dilek mahalle muhtarı Osman Karaavcı, İşte hem bu eylemi, hem de sonrasında yaşanan gelişmeleri, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular cemiyetinde değerlendirdi. “VATANDAŞIMIZ HAKLI”

Karaavcı, Dilekli vatandaşların, eylemlerinde haklı olduğunu savunarak şunlar kaydetti; “Yol kesme olayından haberim yoktu, yaklaşık bir saat sonra haberim oldu. Küllü mağarada bir olay vardı ve ben, askerle birlikte oradaydım, eylem yerine geldim ki 400’e yakın Dilekli vatandaşlarımız yolu kapatmışlar. Ne için kapantınız yolu deyince, vatandaş bana hücum etti, “sen bizi iki yıldır kandırıyorsun, burası kapanıyor, kapanırsa Dilekli vatandaşın oradan göç etmesi lazım, Dilek’in 60 bin dönüm alanı vardır, onu istimlâk etmesi lazım, vatandaşımız mağdurdur, şimdiye kadar sana güveniyoruz” diyerek bana hücum ettiler. Askeriyemizden Allah razı olsun beni kurtardılar vatandaşların elinden, ama vatandaşımız haklıdır. Bu yol beş ilçenin yoludur, o kavşak kapanacak yer değil, Dilek’te 5 tane mahallemiz vardır, 5 mahalle ile birlikte yaklaşık 25 bin nüfuzumuz vardır. Bu yol kapanırsa, bu 205 bin vatandaşın kısmetini kesmiş olurlar. Buradan gelen giden arabaları ortalama hesaplıyorum 5 bin tane araba o güzergâhtan gelip gidiyor. Vatandaş o yola güvenmiştir ki Dilek’e yerleşmiştir, vatandaşımız mağdurdur, vatandaşımız haklıdır.”

“SORUMLUSU BÖLGE MÜDÜRÜDÜR”

Karaavcı, yaşanan olayların, sorumlusunun Elazığ Karayolları Bölge Müdürlüğü olduğunu söyleyerek, konuşmasını şu cümlelerle devam ettirdi; “O yol için iki senedir, bölgeye dilekçemiz vardır, müracaatımız vardır, mühendislerle görüştüm, mühendislerin bana söylediği; “oraya bir cep verilecek, oda zaman zaman kapanacak” dediler. Ama ben bunları vatandaşa söylemedim, Topraktepe muhtarı ile birlikte Ankara’ya gittik, Milletvekillerimizi ziyaret ettik, Öznur Çalık, vekilimizi ziyaret ettik, Bakanımızı ziyaret ettik. Onların hepsi olumlu gördüler, “o kavşak kapanmasın, vatandaş mağdur olur” dediler. Her yeri aradılar müdürleri aradılar. Toprak tepe muhtarı ile birlikte Bölge müdürlüğünü ziyaret ettik, orada durumu anlattım vatandaş sokağa dökülür, belediyelerimize, devletimize yanlış olur, utanırım dedim. Sorumlu Elazığ bölge müdürlüğüdür, sorumlu karayoludur, sorumlu ne vatandaştır, ne Kaymakamdır.”

“HAKSIZ OLAN İNSANLARI KARAKOLA ÇAĞIRSINLAR”

Yaşanan eylem sonrası, yaklaşık 15 kişinin ifadesi için karakola çağrılması iddialarını da yanıtlayan Karaavcı, yine Bölge Müdürünü hedefine alarak onların mahkemeye ve karakola çağrılması gerektiğini ifade etti.

Dilek muhtarı konuşmasını şu cümlelerle noktaladı; “Haksız olan insanları karakola çağırsınlar, vatandaş haklıdır, vatandaş diyor ki, yolumuzu kapatmayın, yolumuzu kapatırsanız bizi öldürmüş olursunuz, sorumlu karayolları bölge müdürüdür onları karakola, mahkemeye çağırsınlar, onlardan sorsunlar bu kavşağı neden kapatıyorsunuz, neden vatandaşları sokaklara döküyorsunuz?” dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.